Hemeroidy v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25908 5.6.2011 23:54

Dobrý večer všem,
prosím o radu...
Začínám 39.tt a včera se mi udělal hemeroid. Má/měla některá z vás v těhotenství tenhle probém a jak jste ho řešily?
Díky
M.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já tím trpím už snad od začátku :-( Měla jsem je i před těhu. Obvoďačka mi napsala Detralex. Zabírá vcelku brzy a v těhu se může. Dokonce mi poradila vzít ho sebou i do porodnice a brát preventivně pro posílení cévní stěny. Na gyne mi ho dr. předepsat prý nemohl, ale nic proti užívání taky neměl. Jinak pomáhá koupel nebo mycí gel z dubové kůry, ale to trvá delší dobu než se stáhne zpět. Jo a sprcha konečníku "jarní" chladivou vodou pro uvolnění. Různé gely a čípky co jsou volně prodejné v lékárně mi nepomohly vůbec.

  • Ahoj, já to měla při prvním těhu v 9.měsíci a používala jsem Faktu - ale moc to nepomáhalo, po porodu se to hodně zhoršilo :-/ a ted při druhém těhu už jsem to měla hned od začátku, tak mám dneska od gynd.dr. taky ten Detralex, prý ho mám brát ted pořád až dokonce těhu.Vim, že porodem se to ještě hodně podpoří, tak to nepodceňuj, můžou pak krvácet a praskat. Taky doporučuju lněné semínko (vývar vypít do 500ml 2 lž lněného semínka propláchnutého, vařit 10 min., zalít si tím třeba ovocný čaj) - změkčí stolici a hemeroidy se tak nenapínají. Jinak určitě si myslim, že jsou lepší čípky než masti, pokud se budeš muset rozhodovat. Jen ten Detralex se doplácí - já dnes platila 292,- za 60 tablet, berou se 2 denně.

  • Skus se koupat v dubové kůře. Stačí lžíce na 1 l vody nechat tak min. 10 min luhovat a pak nalít do vany a normálně se koupat :) Krabice stojí okolo 40kč :)

  • Celosvětově uznávaný na hemoroidy je preparation H, ale nevím zda se může užívat v těhu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 704 odpovědí a 409 825 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist