Hemeroidy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401746 17.9.2019 20:08

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně hemeroidů.
Asi před rokem se mi udělal vnější a asi před týdnem jsem si všimla 1/2 vnitřních. Hygienu dodržuji, mám zdravou životosprávu, ale často mám problém se stolicí. Nevíte jak bych se toho mohla zbavit “v domácím prostředí”? Stydím se s tím zajít za lékařem, předem děkuji za odpověď. :)

  • 18.09.2019 10:26:43 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stydí se hodně lidí a nechtějí k lékaři. Záleží jak dlouho problém máš? Jsou to v podstatě křečové žíly. Takže perfektní je sport, posilování pánevního dna a svalů svěrače. Hodně pečlivá hygiena, mazání dubovou kůrou, čípky, masti, pokud máš i bolesti... Důležitý je příjem vlákniny a tekutin. Každopádně pokud je problém delší dobu, tak se asi návštěvy lékaře nevyhnes. Problém se může zhoršovat. V těhotenství a po porodu obzvláště. Pro lepší pocit jsou soukromé kliniky. Sice to něco stojí, ale přístup je úplně o něčem jiném a řeší problém hned. Nabídnou ti i metody, které stejně pojišťovna nehradí a je po nich rychlejší rekonvalescence.

  • Kdyz ctu, ze ma nekdo hemeroidy, vybavi se mi historka zname, ktera delala na verejnych wc. Prisel tam celkem mlady chlap, v kabince byl asi pul hodiny. Kdyz se ho znama byla zeptat, jestli je vse ok, rekl ji, ze ma hemeroidy a praskly mu a ma cele kalhoty od krve..
    Jestli to trva rok a zhorsuje se, nebo nelepsi, sla bych k doktorovi stud nestud... :-(

  • Já měla po druhém dítěti... Zkoušela jsem pár masticek a cipku nakonec pomohl hemostop a mám od té doby klid. Hodně mě svedil kaďák tak hned jsem mazala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist