Hemeroidy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #137665 12.4.2018 12:11

A je to tu, po porodu se mi na ritnim otvoru udelali dvě boulicky, které uplne šíleně boli, myslim ze to je hemeroid,..nekrvaci, nesvědi ale jen silene boli, sem uplne mimo provoz, chůze je utrpeni kdyz lezim tak to taky citim...prosim co na to,? V lekarne sem koupila mast faktu a zatim žádná uleva,, zkousim prikladat i stu de ny odvar z dubove kury...prosim sem zoufala

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • :-( to me mrzi
    Me pomohlo Preparation H, faktum nikdy.

  • Ja jsem po porodu 2,5 roku a stale mam problemy:'-(:'-( :'-( takove drepeni u ditete je vylozene slast 8-o nicmene na to akutni mi pomohl detralex, na recept od obvodni lekarky a kdyz to zlobi ted, tak masti z lekarny. Hemostop apod. Asi bude vse na jedno brdo. Po velke se vzdy umej, pokud nemas moznost sprchy, tak vlhceny toaletni papir. To hodne pomaha a hodne vlakniny. Ted v druhym tehotenstvi je to peklo a bojim se, vo bude po porodu. Jinak me lekar rekl, ze nema cenu s tim neco delat, dokud neodrodim deti. Ze pak ano, ale do te doby je to zbytecny, ze s kazdym porodem se to vrati. A me se to zhorsuje uz ted v tehu. Navic mi to obcas solidne krvaci

  • Ja teda na hemeroidy nekolik let taky trpim. Pomaha mi faktu mast, ale musim mazat i vevnitr. Kdyz jsem mazala jen povrchne tak mi to nezabralo. Ted v tehotenstvi teda je ta lecba vzdy delsi.

  • Ahoj, měla jsem to po porodu taky. Koupila jsem si od DrMaxe gel z dubové kůry, mehagel procto a normální hemagel mastičku. Do konce šestinedělí byl pokoj. Ale chápu, je to děs. Nejhorší pro mě bylo jít na "velkou". Celé šestinedělí jsem po velké potřebě, když to šlo, nepoužívala toaleťák, ale rovnou si vlezla do sprchy a pak namazala. A cca první tři týdny jsem seděla na nafukovacím kruhu, ne kvůli bolesti spodku po porodu, ale právě kvůli těm hemeroidům. A taky je dobré zařadit do jídelníčku hodně vlákniny. Měla jsem rozpustnou z dmka. Dala jsem si každé ráno nalačno skleničku. Vláknina pomáhá nejen k lepší stolici, ale i k lepší pružnosti žilních stěn.

  • almi12.4.2018 13:27

    Dle tvého popisu předpokládám, že jde o krevní sraženinu ve vnitřním hemoroidu. Rady na masti a čípky už tu byly, ale mně se nejlépe osvědčilo zajít na chirurgii. Dr. mi to znecitlivěl nějakým gelem, udělal malinkatý řez, odstranil sraženinu, vyčistil a šla jsem. Jeden den to bylo horší s tím jít na wc, ale vzala jsem si něco běžného na bolest a byl klid. Pak už se to velmi rychle zahojilo. I na netu jsem četla, že tato cesta je daleko rychlejší a úleva od bolesti přijde dřív, než čekat, až se sraženina vstřebá.

  • Čípky faktu mně pomohli nejvíce a mazat masti zvenku, jinak nic :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist