H.A. mlíka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35695 31.5.2011 20:41

mají se dávat jako prevence proti alergiím nebo jen alergikům? Mně dr. poradila, ať dávám H.A., i když nemáme v rodině alergii...není to divné?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Manžel má alergii na pyl a na některé ovoce a já jsem měla v dětství AE. Tak raději dávám H.A. Pokud nikdo (i sourozenci a rodiče) u Vás v rodině nemá zádnou alergii, myslím, že stačí obyč mlíčko.


  • H.A.mléka se doporučují preventivně, pokud se v rodině vyskytuje alergie, nebo je podezření na alergii dítěte. /u alergických dětí mléka allergicare/. Klasická mléka jsou vhodná u většiny dětí.

  • lulatko31.5.2011 22:30

    Setkala jsem se s tímto u dcery jedné kamarádky - ona asi ve 4.měsících přestala kojit, poněvadž to dál nešlo. Dětská jim doporučila taky HA mléko, ačkoliv nikdo z rodiny, ani malá, žádnou alergii nikdy nevykazoval. Nekteří lékaři HA doporučují preventivně, protože neví, jak dítě na obyč. mléko zareaguje. Kamarádky dcera byla na HA mléku do 6.měsíce, pak přešli na normální. Jestli nemáte žádné alergie, neměl by být problém dát normální. Ale ani tím HA (třeba nějakou dobu) určitě nic nezkazíš, akorát to leze víc do peněz (má-li ale člověk jednou dítě, peníze jsou druhořadé).

  • kamarádka kojila jen v šestinedělí a pak začali dávat HA mléko a dávají ho pořád. Doktorka jim řekla, že po půl roce už by mu mohli dávat normální, ale oni nechtějí, že mají v rodině nějaké alergie. Chlapeček je ale celkově nějak nezdravý, bleďoučký a u doktorů jako doma, pořád má něco.

  • evca.knytlova1.6.2011 13:57

    Taky nám v porodnici bylo doporučeno HA mléko a nikdo v rodině alergie nemáme. Bylo to tím, že jsem se rozkojovala a v případném přechodu na mateřské mléko je to lepší :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist