Gynekologie; ostranění chloupků

Otázku položila: Bývalá uživatelka #55741 15.1.2013 22:34

Zdravím holky,
je mi 19 let a uvažovala jsem o tom, že bych zašla poprvé na gyndu? Myslíte, že bych měla teď nebo ještě mohu pár měsíců počkat. Nějak se mi tam nechce. Budu se přihlašovat asi sama, protože bavit se o tomhle s mámou. Ani náhodou:-D A přítele nemám, s nikým nespím, takže nemám nějaký závažný důvod. :)
Jako další dotázek bych měla k holení třísel a "tam dole". Nikdy jsem se tam neholila (okolí jen v létě). Dopporučily byste mi nějaký postup či způsob, jak na to? :)
A pak ještě dotaz k "knírku". Mám tmavé vlasy, tudíž i viditelnější chloupky pod nosem. Jaké na to používáte způsoby či přípravky, vosky nebo něco takového? :) Díky moc holky ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Katheree :-)
    Je mi sice 17 ale myslím,že poradit ti můžu :-)
    1. Rozhodně doporučuji jít na gyndu co nejdříve. Já osobně jsem prví návštěvu odkládala hodně dlouho a vymstilo se mi to. Možná ti přijde trapné se o tomto tématu bavit s mamkou. Měla jsem stejné problémy. Ale neměj strach se s těmito věci na ni obrátit, je to přece jen tvoje matka a je to taky jen žena ;-) .
    2. Holení třísel jsem osobně jen oddalovala, i když jsem už měla měsíčky, přišlo mi to trapné a nepraktické. V létě jsem to měla stejně jako ty. Ovšem rozhodně doporučuju holit. Z vlastní zkušenosti. Uvidíš,že se potom budeš cítit líp :-) Já osobně mám na holení intimních partií koupený mužský holící gel(mám s ním nejlepší zkušenosti). Přičapnout, kolena od sebe a holítkem opatrně oholit. Nejdříve po směru růstu, poté proti směru. Pokud máš chloupky delší, doporučovala bych první je trošku zastřihnout. Po oholení si na oholené místa dám ještě vodu po holení. Sice to pálí jako čert, ale nestalo se mně, abych měla někdy zarostené chloupky. ;-)
    3. Na knírek bych doporučila voskové pásky Veet na obličej :-). Osvědčily se mně.
    Tak snad jsem ti alespoň trošku pomohla a poradila :-) . Měj se krásně a neboj se o problémech mluvit s mamkou nebo kamarádkami. :-)

  • venysek16.1.2013 7:56

    Ahojky, myslím, že se na gyndu už můžeš prihlásit sama, když jsi plnoletá, tak to není problém. Chápu, že se ti tam nechce, ale taky si myslím, že čím dřív tam zajdeš, tím líp. Jde o prevenci a vyšetření není nijak hrozné :-)
    Holení těchto míst provádím zásadně jen žiletkou a jde jen o to, abys byla opatrná a neřízla se zejména do nějakého citlivého místa. Jinak s pakováním získáš praxi. Já se tam holím cca jednou za týden až dva, protože častější holení by u mě znamenalo naprostou tragédii pro kůži. Teď jsem těhotná, takže holím už poslepu, ale holím pořád, protože se bez chlupů cítím prostě čistší :-)
    A co se knírku týče, taky s ním zápasím a používám voskové pásky na obličej od Baley. Veet jsem taky vyzkoušela, ale ty od Baley (koupíš v DM drogerii) jsou levnější a vosk se na nich méně patlá, takže pak nejsem tolik olepená. Vydrží to tak 14 dní a díky holení voskem nerostou chloupky nijak silnější :-)

  • Ahoj,tak já byla poprvé na gyndě v 17,potřebovala jsem antikoncepci,tak jsem to neodkládala ikdyž jsem se bála :),sle jak zjístíš nic to není,ted je mi 21 a chodím tam už bez strachu,dokonce si tam i mile popovídám se sestřičkami :).Určitě si první zavolej jestli vůbec berou nové pacientky,a pak už se jen objednej,přihlašovat se bdueš sama,a i ty sama sdělíš doktorce,či sestře jaké nemoci jsi v dětství prodělala,jaké nemoci třeba měli nebo mají tvý rodiče a rodina atd...Co se týče holení já se holím uplně,nemám ráda chloupky!Ale záleží na tobě co preferuješ ty.Normálně použij holítka a pěnu co se týče knírku,jsem blondýna a tudíž pod nosem nic skoro nemám,ale každý měsíc chodím na kosmetiku tak mi to kosmetička odstraní ...ale jak píší tady holky,v dm,rossmannu atd najdeš určitě nějaké ty voskové pásky na obličej:-)

  • Holit se ke gynekologovi nemusíš - ani by mě to nenapadlo (navíc by mě manžel hnal - že není žádný pedofil a že strniště ho píchá :-D). Takže hol se kvůli sobě a ne kvůli dr.

  • Tak já bych to viděla tak, že na gynekologii už máš nejvyšší čas, i když nepociťuješ problém a nemáš přítele. A mamce to ani říkat nemusíš, ne? Už jsi dospělá.
    S tím holením bych Ti doporučila začít se holit dřív než na gyndu půjdeš, ať nejsi pak překvapená, že tam máš pupínky a bude se stydět tam vůbec jít. Takže začít tak měsíc až dva s holením než půjdeš na gyndu. Já teda většinou oholím třeba v pondělí nebo v neděli a na gyndu jdu ve středu. Takže tam už mám pár chlupů, ale né úplně zarostlé. Holím se žiletkou a většinou po prvním holení, než si kůže zvykla vyskákaly pupínky, něco jako uhry na tváři. A tím bych se tam styděla jít, takže první poznej, jak reaguje Tvá kůže a pak se rozhodni, kdy se oholíš před gyn. prohlídkou.
    A ohledně knírku, asi 1x za tři týdny používám voskové pásky Veet na obličej.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist