Gynekologie od 15 do 18

Otázku položila: Anonymní uživatelka #62286 17.5.2012 16:49

Mužu jít na gynekologii sama bez rodiču, když mi ještě nebylo 18?
nechci si jít předepsat prášky jen na prohlídku.. mužu jít sama, nebo musím s rodiči ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohužel by měli mít souhlas i jen k prohlídce (měl by být od obou rodičů) ale každý doktor si to dělá jinak. Zkusila bych tam spíš zavolat ;) Kamarádka mi dneska říkala, že jejího syna vyhodila pediatrička s tím, že do osmnácti s ním musí chodit aspon jeden rodič ( je mu 17 let, takže žádný prcek to není ), takže ona musela z práce dojet k doktorce, koukat na to, jak jejího syna vyšetří a napíše mu žádanku k jinému dr a pak jela domu :D Ale to jsem odbočila... prostě bych tam zavolala a zjistila si to, je to rozhodně výhodnější než tam letět nadvakrát.

  • Ahoj, já šla bez rodičů. Bylo mi tehdy před třemi lety patnáct a nikdo žádné výhrady neměl ;-) nevím jestli od té doby měnili zákon.. nebo jestli nestačí podepsaný papírek od rodičů /nebo si ho podepíšeš sama, když je nejhůř :p/ ale zavolej si tam, hledej kdyžtak doktora, kam Tě vemou bez rodičů, myslím, že to může být o domluvě.. :) Nemyslím, že by to všude zjištovali a hrotili.. hodně štěstí;-)

  • Ahoj zrovna v úterý jsem byla s dcerou poprvé u gynekologa a chtěli po mě jako po matce souhlas s provedením vyšetření a souhlas s tím, že bude chtít antikoncepci. Otec se k nám nehlásí, mám ji ve výhradní péči, takže jsem to sestřičce řekla a otec se podepisovat nemusel, ale na formuláři je kolonka i za otce takže asi při normální rodině to vyžadují. Dále, ale už může chodit sama, protože mají ode mně ten souhlas. Raději tam brnkni a domluv se s vašima, vím, že je to asi trapas, ale aspoň můžou ocenit, že jsi zodpovědná :-)

  • Raději zavolej,zatím je tohle ve stádiu,že musí rodiče dát písemný souhlas.Ale už se mluvilo o novele tohohle nesmyslu,tak snad se brzy dočkáme,že to zruší:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist