Gynekolog

Otázku položila: Anonymní uživatelka #240761 23.8.2017 8:30

Ahoj, chtela bych se zeptat, jak často navštěvujete gynekologa (pokud nemáte, ždný problém). Vím, že by se to mělo každý rok, ale přijde mi to moc často pokud nemám problémy. Děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk23.8.2017 8:43

    Každej půlrok a to nemám žádné problémy. Takže jednou za rok je tak akorát,. Prevence na gynde se takhle dělají, neboť jednou za rok tuším proplácí pojišťovna cytologii. A je lepší bejt pod dohledem každej rok, než přijít třeba za pět let a zjistit, že něco není v pořádku.

  • trinetka23.8.2017 8:45

    Nemám HA takže každý rok na preventivní stěry, s Ha předpokládám, že je nutné alespoň každý půlrok.

  • Každého půl roku. A myslím, ze

  • Každého půl roku. A jednou ročně si udělat čas na prevenci podle mě není zas taková oběť. Jak psala terryk, raději být pod dohledem, než pak něco zanedbat a zbytečně si to.zpětně vyčítat, jestli si mohla udělat něco víc

  • 1x za rok, raději strávím čas prevencí než něco zanedbat. Je to naše tělo a měly bychom se o něj podle toho tak starat.

  • Petrakim23.8.2017 9:17

    1x ročně prevence, je to kvůli stěrům z čípku (cytologii). Není to jen o tom, že se ti tam dolů podívá, ale že ti udělá právě ty stěry a odhalí případné riziko rakoviny čípku. Jednou ročně je dostačující, ale větší interval mi přijde dost rizikový.

  • 1x za rok na prevenci.
    tenhle čas je zvolen odborníky záměrně, protože změny na čípku se mohou projevit už za necelý rok a aby se dala včas zahájit případná léčba. navíc se může stát, že stěr se neprovede ideálně správně a tak je za rok další možnost odhalit případný problém a léčbu zahájit včas.
    myslím, že 1x ročně prevence nikomu toho času nesebere a mělo by se na to dbát.
    k praktikovi by se mělo chodit na prevenci tak a kolik lidí chodí? téměř nikdo.

  • Na prohlídku jednou za rok, je v tom i cytologie. Beru HA a častěji tam nechodím. Akorát když potřebuju recept a ten mi dá sestra. Jinak i kvůli změně antikoncepce jsem tam byla a neprohlížela mě. Moje doktorka má podmínku registrace, že tam budeš chodit jednou za rok na prohlídku. Jinak tě vyřadí z kartotéky.

  • Risu23.8.2017 16:16

    Tak jak se ma. Jednou rocne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist