Glukózový test

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 24.2.2011 22:02

Holky,

jak prosím probíhá test na těhu cukrovku ? A co se to tam pije ? Při představě požití nějakého lékařského roztoku se mi zvedá žaludek už teď :D

Díky.

Tak jsem holky volala sem do Zlína. Tady se vezme krev v 7 ráno, potom vypiju sladký čaj a potom si musím do 9 číst, než vezmou krev podruhé :D Výsledky jsou potom v 11. A prý 95% maminek žaludečně ustojí :-)

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj, mně vzali v 7.00 krev ze žíly, pak jsem vypila přeslazenou vodu, pak jsem šla na další odběr v 8.00 a v 9.00 ještě jednou naposled. Takže mi ze žíly brali krev celkem 3krát. A pít jsem mohla jen neslazenou vodu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marlee u mě to bylo tak, že jsem přišla ráno přinesla moč a vzali mi krev. Pak jsem si musela přinést čtvrt litru hořkého čaje.. do toho mi nasypali takový prášek, který rozpustili.. chutná to jak umělé sladilo.. je to hodně sladký.. ale čtvrt litru to se dá.. a není to zas tak hrozný.. mě teda bylo po tom špatně prcek kopal, nemůžeš pak 2 hodiny nic jíst.. no a to hodně sladké mi nedělalo dobře na žaludek. přišla jsem za dvě hodiny s močí a zase mi vzali krev a bylo

  • Teda u nas to probiha upa jinak nez u Alci :) rano na lacno vezmou krev z prstika, pak vypijes pul litru sladke pruhledne vody a musis byt v klidu, sedet v cekarne a nikde nebehat, at si telo s tim cukrem poradi samo, bez tve pomoci a za dve hodiny se znovu bere krev z prstika :) teda o tom prasku do caje slysim prvne, Ali odkud jsi? k nam tohle jeste nedoslo :D

  • Tak u nás to probíhá tak: do 6:45 se všichni co mají žádaku od dr. dostaví do nemocnice na konkrétní místo ( nemusí se na tento test objednávat, stačí žádanka od dr. - ale jasně, že tam nepudu za měsíc, co mi dr. vystaví žádanku :-) ). Odběry těch co jdou právě na tento test se musejí provést do 7:00 pak je tam napsáno, že už není možné. Nevím zda je to pravda, nebo to tak mají pro svou potřebu. Vemou ti poprvé krev. Pak tak za půl hoďky ti dají vypít nechutně sladkokyselý roztok ( necelého půl litru a fakt humus ) a musíš to do 5-ti minut vypít. A docela sestry honěj, že to fakt musí být vypité co nejdříve. Po dvou hodinách ti vemou zase krev. celou dobu se musí čekat v čekárně v klidu, nikde žádný promenádovaní - jasně že na WC jít můžeš. V případě, že to vyzvracíš, nahlásit sestře .Na výsledky se může počkat cca půl hodinky a nebo taky výsledky odesílají lékaři.
    U prvního těhu - to pro mě bylo nové, tak to byl mazec no - nevěděla jsem do čeho jdu - tak mi to i celkem dlouho trvalo, než sem to vypila - sestra už byla pěkně nervozní. Teď v tomto těhotenství to bohužel budu absolvovat 2x - tedy jednou už to mám zasebou - dopadlo to OK i sem se na to lépe psych. připravila, takže sem to vypila celkem rychle ( mamka má cukrovku, tak mají asi nějaké větší opatření - protože i u prvního těu věděl dr. že matka trpí diabetem a test se mi dělal jen 1 x ) a podruhé tam půjdu v tu dobu jak všetšina těhulek.

  • podle mé osobní zkušenosti to není vůbec hrozné, my jsme si tenhle test dělali ve škole v rámci praktik, opravdu nejhorší část je vypít ten glukózový roztok, který je hoooodně sladký, ale nakonec to jde:)

  • Ahoj, no všude to je asi jiné...já to měla jako Alča, donesla jsem si čaj, tak mi vrzla prášek, narala krev a po dvou hodinách znovu, ale na ty dvě hodky jsem mohla odejít pryč..njn, ale je to už 5 let zpátky:-)))

  • Marleene, tak u mě to probíhalo následovně:

    Přnesla jsem si ranní moč, v 7 hod. první odběr krve - žilní.
    0,5 l hořkého čaje mi smíchali s glukozou, je to neuvěřitelně sladké, asi jako by sis nasypala do čaje půl pytlíku cukru a vypít se to rozhodně dá.
    Po hodině jsem se šla pro moč (mezitím jsem měla zakázanou toaletu, což pro těhotnou, která právě vypila půllitru čaje nic moc :), druhý žilní odběr.
    Po dvou hodinách opět moč a třetí odběr krve.

    Ale všude to dělají jinak. Kamarádka třeba pila jen cca 2 dcl přímo té glukozy. Já jsem měla jen jeden problém, točila se mi potom sladkém strašně hlava a mírně mě bolela. Neboj, nic to není. Čeká nás horší věc - porod :))

  • Ahoj, dá se to, už jsem tím prošla několikrát a ještě projdu. Je to fakt hnus, ale jsou horší věci.
    U nás: ráno na lačno, odběr krve ( žíla ) pak glugózový roztok průhledná přeslazená voda. 2h v čekárně opět odběr a domu. Výsledky na gyndě.
    Když jsem šla po 1. tak jsem nevěděla, tak jsem ochutnala a pak to už moc pít nešlo. Po 2. jsem věděla, VYPÍT CO NEJVÍC NAJEDNOU a pak to dosrkat... Ale taky to tak vždy nejde. Když jsem šla při dalším těhu ve 12. týdnu, tak jsem věděla do čeho jdu, takže odhodlaná vypít co nejvíc najednou jsem se do toho pustila a nokonec tam seděla snad 5 min a přemáhala se. Najednou přišla holčina kopla to do sebe, jak panáka a byla pryč. Napila jsem se dost, ale zůstalo mi tam snad přes polovinu, a tak jsem se snažila a nakonec jsem si připadala jak ve faktoru strachu, kopla jsem to do sebe, ještě 1 lok, ale začalo se mi to vracet, tak jsem zápasila jak sumo...Ale opravdu myslet na něco jiného, fofrem to vypít a pryč.

  • Byla jsem na testu před 14 dny, také radím vypít co největší množství najednou, mohla jsem si to dochutit citronem. Odběr probíhal: krve nalačno v 7 hod. +moč, pak vypití čajíku, pak odběry krve i moči v 8 a v 9 hod. Nesměla jsem se vzdálit z areálu nemocnice. Také jsem se toho bála, ale dalo se.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist