Genetika nebo prostě smůla

Otázku položila: Burda 4.9.2012 12:31

Ahoj, mám malinkatý dotaz. Letos v únoru jsem potratila poprvé a teď v srpnu znovu. Doktor nás teď posílá na genetiku a imunologii. Mám z toho hrozný strach, aby nezjistili, že k sobě prostě biologicky nehodíme :-( Ale na co jsem se chtěla zeptat, máte některá zkušenost, že jste také dvakrát i vícekrát potratila a pak se vám narodilo zdravé miminko?? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já jsem potratila tři krát. Byli jsme v genetické poradně, tam nic nezjistili a potom jsme s manželem chodili ještě do CARU a tam nám sdělili, že jsme naprosto zdraví. Ale na tyto vyšetření nás dr. poslala až po 3 potratu. Teď jsme těhotná po čtvrté, jsem ve 4 měsíci tak se uvidí, ale snad už to dopadne dobře. Vždy jsem potratila v prvním trimestru. Taky jsem měla hrozný strach, že se třeba k sobě nebudeme hodit, ale naše výsledky dopadly na výbornou a dr. nám řekl, že v současné době si medicína nedokáže moje potraty vysvětlit.

  • Ahoj, já jsem potratila dvakrát a teď mi v postýlce spinká týdenní miminko. Mně na genetice zjistili špatnou srážlivost krve, celé těhu jsem si píchala injekce. Taky jsem se hrozně bála, že nám řeknou, že spolu mít děti nemůžeme, ale vše dobře dopadlo. Neboj se, vše bude v pořádku.

  • Ahojda. Já mám za sebou taky dva rané potraty a mám skoro ročního prcka. Oba jsme zdraví, genetika i imunologie negativní a nakonec jsme museli až na IVF. Nikdo neví proč. Ale tak hlavně že mám to vytoužené miminko a je jedno jak vzniklo :-)
    Ničeho se neboj, nechejte se vyšetřit a uvidíš. I kdyby jste se k sobě "nehodili", tak se to dá řešit, obvykle se nasadí Prednison a to pomůže. Držím palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist