Genetické vyšetření před otěhotněním vs. těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174459 6.9.2016 11:13

Ahoj holky, jsem po potratu a jdeme s manželem na genetiku. Otázka zní, zda by bylo špatně se začít snažit už před genetickým vyšetřením? Nevím, co se běžně vyšetřuje a zda by případný začátek těhotenství mohl být problém a zkreslovat výsledky? Dr. mi nic neříkala, že bychom nemohli...Jestli někdo máte odpověď, budu ráda :)

Vygooglila jsem jen tohle: "Dalším důvodem pro DNA test před vlastním mateřství je nemožnost realizovat některé testy v průběhu těhotenství (např. hladina enzymu hexosaminidázy těhotné ženy jejíž gen obsahuje dispozici k Tay-Sachsove chorobě)." Dělá se tohle vůbec?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě bys během testování neměla být těhotná. Testy máme za sebou. Vše je z krve + chlap je většinou poslán na spermio. Nám řekli, že se nesmíme snažit, dokud nebudou odebrány vzorky.

  • Veronika326.9.2016 12:16

    Ahojky, my měli zakázáno se v době kdy jsme šli na genetiku snažit. Kdyby bylo něco špatně, miminko by mohlo mít genetickou vadu a to nikdo nechtěl...genetika u nás dopadla dobře, ale imunologie hrozně u obou a i spermiogram s vyšetřením DNA spermií taky špatně. Genetička mi řekla a mám to i ve zprávě, že některé ženy(já) nedokážou zpracovat klasickou kyselinu listovou ale jen štěpenou, protože klasická kyselina listová tělem proteče a tím pádem nechrání mimčo před genetickými vadami jak by mělo...

  • medulinek6.9.2016 13:40

    počkejte,zaprvé ti to zkreslí výsledky,ale hlavně je lepší jít do dalšího těhu už s výsledkama a případnou léčbou

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist