Gastroskopie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405771 22.11.2019 13:24

Ahoj holky. Kvuli neustálým problémům se zaludkem (pálení v brise, nevolnosti, pocit, ze muj zaludek dlouho tráví, skrundani v brise, prujmy) jsem byla poslána na gastroskopii. Jelikoz se u me projevily nejake psychické problemy, lékař mi taky doporučil psychoterapii. Abych byla uprimna, na gastro se mi vubec nechce a ja porad tak nejak verim, ze je to psychického rázu. Rekla jsem si, ze nejdriv zajdu na psychoterapii a pak na gastro, ale jelikoz na obe dve návštěvy je delsi čekací doba, asi nema cenu to odkládat. Mela jste některá tenhle problem? Pokud se tady najde nekdo, kdo byl na gastroskopii a napise mi sem par rad, jak se proste kousnout a zvladnout to, sem s tim, protoze ja mam z toho proste strach a nervy uz ted. Moc dekuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik22.11.2019 13:39

    Nedivím se, že tě bolí žaludek, když už teď máš nervy z toho, že půjdeš na gastroskopii. Pokud máš stres ze všeho, co máš udělat, tak to opravdu může být psychické. Protože psychika je v hodně případech tím spouštěčem nemoci.

  • Věřím že je tohle složité, já takhle trpěla 2 roky jen jsem měla jiné obtíže - zácpa, nevolnosti, nechutenství.. Pak jsem zjistila ze6to prostě bylo vlivem stresu.. Teď po 9 letech mám znova tohle období a je to na palici. Snažím se dělat vše proto aby mi bylo líp.. Díky stresu jsem si uhnala dokonce epilepsii. Ono prostě čekáš že ti bude zle tak ti prostě bude zle.
    Psychika je ta nejhorší nemoc

  • petulinkaa1322.11.2019 21:26

    Gastroskopii jsem prodělala před cca 9ti lety asi.. taky jsem mela asi dva měsíce špatné trávení, zimnice každý večer, jist jsem pořádně nemohla, návaly, špatně mi bylo, no docela blbe stavy to byly, tak jsem to podstoupila chtě nechtě :-D jako zákrok, no nic příjemného to samozřejmě není, popisovat to raději nebudu :-D ale dá se to zvládnout samozřejmě kort pro pocit vědět čím to je, zjistili mi z uštípniteho vzorku zánět jícnu. Dali mi jist prášky každý den a pořád, nebrala jsem je nikdy, protože problémy po gastroskopii prostě zmizely :-D a ja odmítala žrát v tak mladém věku každý den prášky na pořád jak mi tvrdili... . od té doby problémy nemám co jsem mívala.... jako trávení po něčem je horší (nemůžu třeba česnek, banány vůbec!) , ale to je spíš asi taky už věkem a dalšími věcmi co k. tomu přispěly ;-)

  • Zkušenosti bohužel nemám, ale buď ráda za gastroskopii, já mám jít na kolonoskopii a to je podle mě mnohem horší ;) Čekací doba minimálně 3 měsíce. Pokud vyjdou testy na celiakii pozitivní, půjdu i na gastroskopii. Mám dlouhodobě průjmy, bolesti břicha atp. Až půjdu s výsledkama z alergologie k doktorce, zeptám se, jestli neví, kde by mě vzali dřív, já už to fakt nedávám. :( Měsíc v kuse mám průjem

  • babillage23.11.2019 17:09

    Budu jedina, kdo si nemysli, ze je gastroskopie traumatizujici?
    Ne ze bych to chtela absolvovat kazdy den, ale neprislo mi to nijak zvlast priserne vysetreni.
    Vzdyt mi do krku vstrikli neco na umrtveni a dostala jsem mirny oblbovak, takze zasunuti hadicky jsem v podstate fyz. necitila (pouze jsem si uvedomovala tlak). Neprijemny mi bylo psychicky pouze to, ze jsem nedovedla ovladat sliny a jejich tvorbu a nemohla je polknout. Druhy den me skrabalo v krku, protoze byl podrazdeny od toho zasouvani hadicky.
    To je vse.
    Nic tragickeho to vazne neni, takze si nemyslim, ze je tolik stresu a nervovani se zapotrebi.
    Preji hodne stesti at se vse vyresi at uz pres nalez na gastru nebo psychoterapii.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 503 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist