Finance

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57073 30.12.2011 10:24

Ahoj holky, jak to máte v manželství s financemi? Hospodaříte dohromady nebo každý sám a společně přispíváte na domácnost?Jaké jsou Vaše zkušenosti? Děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8930.12.2011 10:45

    My měli ze začátku každý svůj účet, nyní máme společný a nic se dá se říci nezměnilo. Vždy se braly finance dohromady, žádné Ty platíš to, já to, zkrátka se vybralo a platilo, nebo platilo kartou.

  • U nas mame ucty dva, ale oba jso spolecny (jeden na bezny chod domacnosti a druhy sporici). Uz od zacatku takhle fungujeme a vyhovuje nam to. Je to ale hodne o duvere a pokud ten druhy utraci vic nez je zdravo, je lepsi mit ucty oddelene a na domacnosti se podilet takovym zpusobem, ktery zohlednuje rozdilne platy partneru.

  • Když jsem začala chodit se svým manželem, měli jsme každý svůj účet. Když jsme spolu začali žít, bylo to tak stále, z mého se platila většina věcí, na jeho se šetřili prašulky na pořízení např. nové televize a tak. Když jsme se vzali a já šla po chvíli na mateřskou, manželův účet jsme zrušili a jeho výplata směřuje na můj účet. K tomu máme ještě jeden účet, který jsme zřizovali kvůli čerpání úvěru na bydlení a na tento účet směřujeme volné finanční postředky, prostě z něj jednak splácíme úvěr, jednak na něm spoříme. Takže hospodaříme společně se vším všudy :o)

  • Verousek8930.12.2011 10:32

    Ahoj, tak v manželství sice nejsem, ale už více jak 3 roky bydlíme s přítelem dohromady, tak připojím i svou odpověď. My společný účet nemáme. Hospodaříme spíše tak, že každý má svůj příjem a přispíváme do domácnosti. Od začátku s přítelem jedeme ve všem napůl. Hlavní položkou našeho rozpočtu je bydlení (nájem + vše okolo). Jídlo jednou platí přítel, jednou platím já, jak se domluvíme. Oblečení si kupuje každý sám, občas si koupíme něco navzájem, ale to je výjimečné. Co se týče pořizování věcí do společné domácnosti, tak to se snažíme vše napůl, ale bereme to tak, že se na všem vždy domluvíme, když zrovna jeden na to nemá peníze, protože je potřebuje na něco jiného, tak to ten druhý zaplatí a příště zase naopak.

  • Tak moje sestra s manželem má finance rozdělený, ale on bere 100 000,- a ona 15 000,- což se mi zdá dost rozdíl a nějak mi to teda nesedí :-/. Jí nic nezbyde a on toho má spoustu je to na prd. S přítelem už tři roky máme finance společné a je to super prostě si nemůžem stěžovat ty si to můžeš koupit a já ne. Je to opravdu dobrá věc mít to společný :-). Ale každý se cítí na něco jiného já osobně sem zastáncem společných finance sme si rovní a máme každý jakýkoli příjem :-)

  • U nas je to tak, ze temer vsechno plati manzel, jelikoz vydelava o dost vic nez ja (kdyz jsem teda jeste pracovala, ted jsem doma s mimi a to musi stejne vsechno platit). Muj plat jsme se snazili setrit (platila jsem si z toho jenom nejaky blbinky jako mobil nebo zdravotni pojisteni - bydlim ve svycarsku a tady se nestrhava z platu, ale musi si ho kazdy platit sam) a zbytek jsem nechavala na sporicim uctu. Loni jsem nam pak z tech usetrenych penez napriklad zaplatila dovcu. Letos jsem z toho nakoupila vybavicku pro mimi. Zastavam nazor, ze pokud jeden z partneru vydelava o dost vic nez ten druhy, tak by mel take vic prispivat na domacnost.

  • Ahoj, my sice máme každý účet, ale od začátku jedeme na půl a to jsme se skoro neznali, prostě já zaplatím z účtu nájem a ostatní věci a manžel kupuje vše okolo, prostě se vždy dohodneme, kdo co zaplatí a vyhovuje nám to, nehrajeme si na moje a tvoje, ale na naše. Teď máme miminko a vydělává jen manža, nemusím se o peníze doprošovat, vím kde jsou. Jednou jsme rodina a nelíbilo by se mi, kdyby jsme si hráli každej na svém písečku. Máme k sobě důvěru, vydělávali jsem tak skoro stejně, ale teď jsem na mateřský, tak mi příjem klesl a bude to táhnout manža.

  • Mi teda nejsme manzele,ale zijeme spolu uz 4roky ve stejne domacnosti a zitra se stehujeme do bytu ktery cely financuje pritel. Doted jsme ale bydleli v mem uplne novem. Kdyz se ke me nastehoval tak mi nedaval ani korunu,ale me to nevadilo, ja vydelavala dost. Pak jsem kvuli nemu zmenila zamestnani a stala se ze me kancelarska krysa a prijmy sly dolu, tak mi zacal prispivat,ale me to nestacilo (protoze on si libuje v krevetach, tunacich, proste same nej veci) tak mi daval jeste vic. Ted jsme cekali mimi a ja mela vysokou nemocenku a mam i ted materskou a zase platim vetsinu ja kdyz on vynancuje bydleni. Ale ted o vanocich jsem nevychazela (prcek stoji docela hodne) a tak mi dal 5tis a ni se neptal na co. Proste kdyz mu reknu tak mi da. Ale od noveho roku mi bude na muj ucet posilat urcitou castku na domacnost. Vydelava dost penez a asi neche abych mela prehled, ten ma jen jeho sekretarka a me to neva. Ja taky nechci aby vedel kolik mam doopravdy penez.

  • petulinkaa1330.12.2011 20:39

    Tak my s manželem máme každý svůj učet,jelikož nejsem zastánce jednoho společného učtu :-( ale hospodaříme společne ve všem :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist