Facebook

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41031 7.6.2012 14:06

Ahoj holky,
chci se vás zeptat, co si myslíte o facebooku8-o?? Má teprve 12ti letá dcera pořád škemrá jestli může, ale já prostě nevím... Nevím jestli dovolitči nedovolit, nevím jestli tam je takové nebezpečí jak se říká, nevím jestli se dá profil(nebo co to tam je??) nějak ochránit, atd.. Ach jo.:'-( :-( Děkuji všem...:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, před fb děti neuchráníš, pokud o něm vědí a chtějí tam být. Moji mladší sourozenci (10 a 11 let) si ho taky chtěli zřídit, tak jsme jim s tím pomohli. Znám jejich hesla a kdykoliv to mohu zkontrolovat, mají zakázané si přidávat lidi, které neznají a vzali to tak zodpovědně, že mezi přáteli mají jen nejlepší kamarády. Osobní informace nemusíte udávat téměř žádné a snad všechno jde před ostatními skrýt. Když si s tím člověk trochu pohraje, tak nastavení soukromí je docela dobře udělané ze strany správců fb. Pokud jde o ty hrozby, o kterých se mluví, tak vidím největší problém v mladých puberťácích, které o sobě zveřejňují téměř všechno, což se ale snad tvé dcerky ještě netýká...takže myslím, že když jí s tím pomůžete, nastavíte soukromí tak, aby cizí lidi nic neviděli a vysvětlíte, že s cizími se bavit nemá, tak je to v pořádku a asi i lepší, než kdyby si to nakonec zařídila sama bez vás (nenastaví soukromí, vy nebudete znát heslo....) děti jsou šikovné a určitě je v jejích silách si fb zařídit a dřív či později to udělá....
    Jinak co to sourozenci mají, tak dali pokoj, někdy si napíší s kamarády pár řádků, nebo se domluví na něčem, ale jsou tam opravdu málo. Svůj počítač nemají, takže vždy musí poprosit někoho dospělého. Spíše hrají hry, ale na fb zase tak moc nechodí, ani je to tolik nebaví, protože jsou na to malí...

  • Já bych mu to dovolila, facebook se vymstí jen těm co u toho nepřemýšlí, když mu domluvíš a pomůžeš mu s nastavením soukromí, tak proč ne? Nejsem člověk, který nechá své děti sedět u televize nebo počítače dlouho, ale na tom, aby si chvíli psal s přáteli snad není nic špatného.

  • Ahoj myslím si že nemá smysl jí to zakazovat,ale můžeš sní ten profil udělat zapezpečit se to dá.Jen počítej stim že tam bude určitě trávit spoustu času bylo by dobré vymyslet jí nějakej program ať tam nestráví zbytečně moc času =o).

  • Pokud nebude jako nektere holky ktere i ve 12ti letech na fotkach ktere tam davaji vystrkuji prsa atd tak je to v poho.. hodne se to hodi kdyz potrebuje rychle mluvit s kamaradkou treba se zeptat jestli meli nejaky ukol do skoly atd tak pokud je zrovna kamaeadka na fb tak ji jenom napises a ona hned odepise.. urcite bych ji facebook nezakazovala jenom bych ji nepovolila tam travit hodne casu a davaat tam nejake fotky ktere si neprejete aby tam davala a nebo se treba nevyjadrovala vulgarne treba na statusech..pokud mas dceru dobre vychovanou tak bych ji to nezakazovala ..

  • Martasek897.6.2012 14:10

    Jako všechny profily, jde o to, co tam zveřejní. FB má výhodu, že se dá nastavit, že info o ní neuvidí cizí, jen pouze ti, co ji mají v přátelích. Na jednu stranu je FB zbytečnost, na druhou se docela hodí. Teď jen záleží spíše na tom věku, no. Zase na druhou stranu, já se nikdy neptala a nikomu neoznamovala, co kde mám, hold mě nenapadlo někam psát adresu a podobně, takže jsem neměla problémy s ničím.

  • když už dovolit, tak s nějakou kontrolou a pořádně ji poučit o rizicích internetu.

  • mě se zdá že fb je podle zákona až od 13.

  • No tak můj syn.Je mu 13 a Fb má dobré 2 roky.Ví co smí a nesmí.Většinou tam má spolužáky a já přístup k jeho učtu mám.Proti internetu nemám nic,jen se to dítě musí seznámit s pro i proti.Ale to by ty děti v dnešní době nesměli sami nic.Ani jít do školy,aniž by na ně někde něco nečíhalo.Asi tak.

  • Verousek897.6.2012 14:26

    Ono hodně záleží na tom, co na fb bude dělat a kvůli čemu ho chce. Já třeba profil mám, ale chodím tam hlavně pokecat s přáteli a koukat na fotky jiných lidí :) Pak ale naopak existují lidé, kteří se ráno nasnídají a už tam musí psát, co zrovna snědli :D Takže opravdu to záleží na tom, co tam tvá dcera bude dělat. Jak psala Martasek89, na fb je dobré, že si své soukromí může zpřístupnit komu chce, tzn., že to nemusí vidět třeba nikdo, nebo jen její přátelé, přátelé přátel, atd. Já bych jí v tom nebránila, ale určitě bych ji poučila, aby tam nepsala detailní informace, aby si dávala pozor, atd. :) A kdyby něco, tak profil se dá hned odstranit.

  • Myslím, že dnes je zbytečné něco zakazovat... když si ho neudělá doma, udělá to někde u kamarádů. Když ji vysvětlíš pro a proti, nastavíte spolu veškerá opatření co jdou, myslím,že to není nic hrozného. Dneska to má každý druhý,ale bylo by fajn, ji udělat nějaký řád kdy a na jak dlouho tam být, aby pak zase neseděla celý den u pc.. Přeci jen ve 12 jsou pro děti lepší aktivity než fb :)

  • ahoj, mám dceru 11,5 roku a tomuhle sem nezabránila, i když sem se snažila.
    co sem s ní domluvila, že tam neuvedla své celé jméno, ale jen křestní a k němu přezdívku a nechci, aby tam dávala nějaké fotky.
    má na FB nějaké spolužáky a občas řešívají i něco do školy tam.
    poučila sem ji o bezpečném chování na internetu a to je asi tak vše, co se dá dělat.

  • petulinkaa137.6.2012 19:47

    Tak na FB nic spatneho nevidim,sama tam profil mam,ale hlavne kvuli přátelum a pokecu s nimi , i kdyz mam skeyp,ale i tak,nekterý na skeypu nemam,takze proc ne :-)

  • klidně:) my měli počítač když jsem měla tak 8-10 let:)) a nic me nepoznamenalo..lidé, libko..:D

  • Já osobně bych jí to nedovolila. Vím, že doba se mění a dnešní mládež má pc a přístup na net dost brzy.
    Já jsem první počítač měla v 15 letech a myslím si, že jsem vůbec o nic nepřišla. Teď mě je 23 let a jsem ráda za dětství bez počítače. To bylo o něčem jiném než dnes.
    Záleží jestli chce profil jen proto, že ho mají ostatní kamarádi a nebo jestli spíše na seznamování. Jestli na seznamování se s cizími lidmi, tak bych to zatrhla. Myslím si, že místo profilu na fcb by měla vyrazit s kamarádama ven, hrát hry a prostě si užívat života (samozřejmě přiměřeně věku) a ne sedět doma a být spojena jen virtuálně. Aby pak měla v budoucnu nějaké vzpomínky za mládí, na dospívání.
    Toť můj názor :-)

  • 12 let? tyjo takovy mladi, to bych ji ani PC nedovolila natoz FB. :-( chapu ze je to tezke , no pripada mi jeste hodne mala na to aby travila cas surfovanim po netu .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist