Extrémní touha po miminku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272010 3.4.2021 17:50

Dobrý den,

potřebuju se někomu svěřit. Už několik let toužím po dítěti, ale bohužel to stále nevychází. Posledních pár měsíců se má touha začala ještě zvětšovat, je to až nesnesitelné. Každý měsíc mám příznaky těhotenství jako je nevolnost, pocit na zvracení, bolestivé a nateklé ňadra, nafouklé kulaté bříško, víc mi vadí různé pachy, únava, zpožděná menstruace... Je to jiné než PMS. Jenže těhotná nejsem, akorát mám tyto příznaky, kdy už si hladím bříško a tak moc se těším, že bych třeba mohla být. Myslím, že už tohle není normální. Měla bych si s tím někam zajít?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já Ti trochu rozumim.. jsme ženy a tohle jsou prostě hormony. Na někoho tohle padne dříve, na někoho později. Na někoho dokonce vůbec. Ale je to příroda... Pokud to stále nevychází, tak také radím zaměřit se na něco jiného - ideálně třeba sport, nebo jetli jsi spíše na umění tak nějaké malování, tvoření.. úúplně přeladit ten mozek na něco jiného.. najít nějaký cíl, třeba ve sportu - zhubnout 2kg do měsíce, nebo namalovat nějaký obnrázek, něco vytvořit, vypěstovat kytičky, to je uplně jedno... důležité je zaměstnat hlavu jinak. Jinak se z toho zblázníš... a téměř vždy, když to člověk přestane řešit, to přijde samo :))) ..

  • Muzes vyhledat pomoc odbornika, vyslechnout si jeho nazor. Vsechno sis uz vsugerovala, ty pocity budou asi uz psychicky vyvolane.. Pomoct si muzes ale trochu i sama, kdyz si proste zkusis najit tu vuli k tomu si to všecko urovnat v hlave, zamerit se na jine veci, najit si neco co te zabavi a bude naplnovat. A verim se ti i diky tomu podari rychleji otehotnet.

  • Úplne ti rozumiem, mala som to tak isto. A keď mi niekto povedal "nemysli na to", tak ma šlo rozhodiť. Ako mám nemyslieť na svoju najväčšiu túžbu? To sa nedá. Môžem robiť čokoľvek a nič nebude dosť dobré, aby tento môj pocit zatienil... Proste hlavu si neodsrobujem. Ale u mňa zabralo, keď som to začala riešiť... Bola si u lekára? Skúsili ste IVF? Máš nejaký zdravotný problém, či jednoducho sa len nedarí? Ak sa len nedarí, čo bol aj náš prípad, tak mi pomohlo si uvedomiť, že niektoré veci človek neovplyvní, bola som aj na psychoterapii, ale to je na dlhšie... Keď chceš, tak mi napíš a preberieme to.... Inak skúšala som fakt všetko čo som len počula... V každom prípade to je veľmi ťažké obdobie a cítim s tebou

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist