Epidural

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42002 11.4.2018 7:16

Holky, mám dotaz.. a jak už je v názvu, jde o epidural. Rodila jste některá s nim? Já o tom premyslim, ale mám z toho trochu obavy. Jde o to, ze u Nikolky mi ho napichli, a teda dali mi tam jen tu zkušební látku, ale bezprostředně po vpichnuti jsem cítila, jak všechno povolilo a malá byla venku asi za 2 minuty.. teď je otázka, jestli to bylo tím nebo ne, a druhá věc, místo vpichu mě bolelo snad 2 roky,.. byl to děs. Budu se na to zítra ptát doktorky, ale ještě predtim jsem se chtěla zeptat na zkušenosti ostatních 😊 vlastně by mě zajímalo, zda vám to ulevilo, pomohlo, urychlilo porod a další věci co vás napadne proste 😁

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • trinetka11.4.2018 7:29

    Já si to nechala píchnout, sami rozhodli, kdy je vhodná chvíle. Zpočátku mi to ulevilo, ale zároveň s tím do mě začli pumpovat i oxytocin a pak už to bylo zase tam kde předtím.. Nevím kolik hodin přesně to do mě šlo, než se rozhodlo, že to přirozeně nepůjde, ale jela sem pak na císaře, kdy mi tam prý připíchli něco jiného.. Vpich mě nebolel (pokud nepočítáme tlaky při zavádění), ani žádné jiné obtíže jsem neměla.

  • terryk11.4.2018 7:43

    Já jsem si říkala před prvním porodem, že to dám bez něj. Po dvaceti hodinách jsem vymekla a nechala si ho píchnout. Zabral asi na hodinu, že jsem cítila jen malinkou bolest a skoro u toho porodu usnula. Ale víc nic. Nemyslím si, že by mi porod urychlil. Akorát se mi na tu chvilku ohromně ulevilo a snad jsem si i trochu odpočinula. Jinak vše bez problémů, napíchnutí i vyjmutí, žádné následky. A to jsem kripl na záda trpící migrénami:-)

  • marketaj11.4.2018 7:48

    Mne ho pichali po nejakych 13 hodinach porodu, abych si odpocinula. Po odeznění sice nalez postoupil, ale maly nebyl sestouply a tak jsem stejne skoncila na akutni sekci. Kde to byla vyhoda, protoze epidural jen dopichli a mohlo se jit na vec. Napichnuti bylo v pohode i prestoze mam kancelarska zada se skoliozou.
    Druhy porod byla planovana sekce a taky v lokalnim znecitliveni a tam chytra uspacka mela kecy, ze to nenapichne jak mam hrozná zada apod. Byla jsem hnusna, ze si je mela den predtim prohlidnout, kdyz jsme resily predoperacni papiry, kdyz tam mám napsano caste bolesti zad. Nicméně to napichla na prvni dobrou opet a take bez komplikaci.
    Kamardce epidural u prvniho porodu nebyli schopni napichnout a citila se jak jehelnicek, zada ji bolela docela dlouho. Skoncila v celkové anestezii a u druheho epi odmitla a sla rovnou do celkove.

  • whitehorse111.4.2018 7:49

    u mně se jim ho nepodařilo ani napíchnout (6 pokusů), chtěli mi ho dát, aby mi ulevili od bolestí, které nikam nevedly (od 22 h do 4 rána stále sotva 4 cm a křížové bolesti) a mohli pustit oxytocin, abych se začala více otevírat. do té doby sem ten oxytocin velmi špatně snášela a byl možný jen velmi pomalu. nakonec záda rozpíchaná, ale naštěstí nijak po pár dnech nebolely.
    a myslím, že Petulinkaa psala, že jí ty záda bolely taky dost dlouho a že to tak má více žen, kterým ho napíchly.

  • hiuhi11.4.2018 7:56

    Me ho nedali (nestihli ani poresit zda jo ci ne) tak nevim jakej to ma ucinek... Ale zensky co rodila cca stejne jako ja, odpoledne kolem 15 hod ho pichli s tim, ze by mel porod urychlit udelal naprostej opak - kontrakce zastavil, ona se ze 7 zavrela na 2 a rodila az o pulnoci.

  • ja chtela co nejprirozenejsi porod. nakonec byl vyvolavany, bolesti jak krava, porad jsem se neotevirala. po nejakych hodinach me dr. premluvil na epidural, ze to muze pomoci. zmirni to bolest, rodicka se sklidni, uvolni. Napichnuti bez problemu, nic jsem necitila. uleva za chvilku, ale ustoupily i kontrakce, tak asi po hodine dali oxytocin. zmena dole bohuzel neprobehla, ale kdyz male zacali padat ozvy, dopichli dalsi davku a byla jsem pripravena na cisare raz dva, malou jsem hned videla. bolesti potom zadne. ani hlava, ani zada, nic. u druheho se porod rozbehl prirozene, ale opet jsem se neotevirala. asi po 18 hodinach jsem se zase nechala napichnout, jen epidural, dole to trochu povolilo, ale zase malo. pak opet poblemy s ozvami a zase cisar, stejne jako u prvni. pak bez problemu.
    jen dodam, ze maminky casto nerozlisuji epidural a spinal a na epidural hazi nezadouci ucinky spinalu (tim nerikam, ze je epidural nema)

  • Mně ho ani nenabídli, ale byla jsem vyvolávaně a asi aw báli, že když ae to,konečně rozjeli, tak aby se to zas nezastavilo :-) Ani u druhého nebudu chtít. Ale na každou to má jiný vliv, což nechápu :-( Někomu se tím zpomalí porod a někomu naopak urychlí. Ted dělám hrdinu, uvidím co u porodu :-) Ale myslím, že každým takovým "zásahem", se může něco zpomalit/zastavit a pak už je to jen krůček k CS nebo nějakým pomocným metodám jako skákání na břicho nebo kleště. (Myslím tím fyziologické porody, kde nejsou předpokládány žádné komplikace)

  • Já měla a už nikdy!

  • Mela jsem u prvniho porodu. Krom asi 1,5 hodiny kdy mi ho na nekolokrat napichovali, tak pak jswm pul roku necitila nohu a ortoped mi nebyl schopnej rict, zda se citlivost nekdy vrati. Uz ho nikdy nechci. U barci jsem ho nemela ac to nebyl lehky porod.

  • Machu11.4.2018 20:16

    Me ho pichali kvuli tomu, ze jsem se neotvirala. Ale pry mam divne obratle a neslo jim to pichnout. Napichavali me v leze i v sede, zada jsem mela jak jehelnicek, bohuzel se jim to nepodarilo a ja jsem rodila cisarem, maly mel spatne ozvy a ja se neotevirala

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist