Eliptical (orbitrek) - zkušenosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28740 10.2.2012 9:54

Ahoj všichni, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s elipticalem. Ráda bych se do léta dostala do formy a musím se spokojit se cvičením doma. Posilování mám zmáknutý, ale nevím jakou zvolit aerobní aktivitu. Zaujal mě právě eliptical (orbitrek), mám ale obavy, abych na něm vůbec mohla cvičit, protože jsem malého vzrůstu - 154 cm. Mám tedy strach, abych pořádně dosáhla na ty držadla na ruce a na té šlapací části aby ta "kolečka" co člověk opisuje chodidlem nebyla pro mě moc velká, protože mám krátké nohy (snad pochopíte co mám na mysli, neumím to vyjádřit).
Je tu někdo malého vzrůstu, kdo s tím má zkušenosti? A i ostaní, cvičilo se vám na tom dobře?
Děkuji za reakce :-)

Děkuji vám opožděně za odpovědi :-) včera jsem si konečně přivezla eliptical domů :-) Nakonec jsme koupili Kettler Verso 109, v prodejně mi vyhovoval a díky menším rozměrům a délce kroku je velmi vhodný i pro malé postavy (což je můj případ). Dostala jsem k němu jako dárek balanční podložku od Intersportu, takže mám o další zábavu postaráno :-) Mějte se hezky a ještě jednou děkuji :-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já měřím 160 cm, mám také eliptical, ale u něj se dají nastavit ty ,,šlapky" jak výškově, tak i jako podél, takže na něm může cvičit kdokoli, upravíš si to podle sebe. Ale myslím si, že u těch klasických levnějších orbitreků to není. Určitě bude lepší dojít do nějaké prodejny a zkusit si to na nich, než to třeba objednáš přes internet. My si taky takhle obešli různé prodejny a zkusili si na tom jet, a pak to objednali přes net.

  • Ahoj, já jsem sice velkého vzrůstu, ale pokud uvažuješ o koupi, není nic jednoduššího, než si to v obchodě vyzkoušet....každému sedí něco jiného a jsou i menší orbitreky :) já si koupila orbitrek za 12 000 a byl až několikátý, který jsem zkoušela, který mi opravdu seděl...

  • Verousek8910.2.2012 11:29

    Ahoj, já jsem si koupila eliptical hodně levný, protože na dražší peníze nejsou a už bych to nikdy neudělala. Na úkor peněz bych si radši příště žádný nepořídila, než bych našetřila. Já měřím odhadem tak 165cm a s madly je to bez problémů, občas bych je klidně brala i výš :D Co se týče velikosti chodidla, tak s tím také problém nemám, ale musíš rozhodně cvičit v botách, protože bez bot to klouže, ale tak to je snad jasné :) Jinak, co se týče tohoto druhu cvičebního stroje na doma, tak jsem nadšená, cvičím pravidelně, baví mě to více než chodit do posillovny, pustím si u toho muziku a jedu :D určitě bych si příště koupila stejný stroj, akorát bych investovala více peněz, ten stroj, který mám doma, tak ani neumožňuje regulaci zátěže, měření pulsu, žádné nastavení, apod.:( A jak psala bohy, ten co mám doma, tak se při pohybu seká, správný eliptical by měl dělat takové volné krouživé pohyby, jako že simulace běhu. Rozhodně je dobré trochu zainvestovat, zajít si do specializovaného obchodu, vyzkoušet, který ti bude sedět a pak vybírat :) Mrkni třeba na Kettler, Insportline, Hammer.

  • Mám eliptical doma, který zrovna teď slouží jako věšák na prádlo:-D Ale jinak je to super věc, když na něm pravidelně "jezdím", má to pro mě až neuvěřitelný efekt. Hlavně se na něm krásně hubně. Alespoň mně. Jenže teď nějak nemám s prckem čas, ten mě přes den jezdit nenechá a večer padám únavou. Jinak měřím 165 cm, značku mám Olpran a myslím si, že by jsi ho mohla se svým vzrůstem používat i ty. Má měřič pulsu, počítá ujeté kilometry, kalorie, lze na něm přibírat a ubírat zátěž. A jede lehce. Když jsem ho kupovali, stál něco přes 4 tisíce. Ale určitě doporučuju se nejdříve kouknout v nějaké prodejně a vyzkoušet :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist