Dvojčata, trojčata...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409511 17.10.2020 19:58

Pěkný večer,

docela se zajímám o dědičnost, co se týče dvojčat, trojčat. Zajímá mě to, zda když jsou v rodině už například dvojčata, jaká je pravděpodobnost, že se narodí někomu další.

Četla jsem mnoho článků, ale jsou vcelku rozpoluplné. Dám příklad, váš manžel by měl v rodině dvojčata, třeba zrovna sourozence. Na internetu psali, že je malá pravděpodobnost, že i vy byste měla dvojčata. Ovšem pokud vy byste měla dvojčata sourozence, tak ta šance větší. Někde jsem zase četla, že je jedno, z které strany jsou, nějaká pravděpodobnost tam je.

Chtěla bych se zeptat vás maminek vícerčat a všech, kdo mají v rodině vícerčata, zda jich máte v rodině více nebo jsou prvními.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dvouvaječná dvojčata neovlivňuje žádná genetická dispozice otce. V tomto případě jde jen o dispozice matky - musí jí během jednoho cyklu dozrát více vajíček. A k tomuhle žena může mít dědičnou dispozici. Nicméně mělo by se to snad dědit ob generaci. Moje máma je z dvouvaječných dvojčat, takže i já jsem měla mít vyšší pravděpodobnost, zvlášť když připočítám i vyšší věk u třetího dítěte, ale dvojčata nemám...
    Co se týká jednovaječných dvojčat, tak tam dojde po oplodnění k rozdělení vajíčka, a tady teda odborně nic nevím, ale nepředpokládám, že na tohle by měl také vliv otec...

  • Pri ovulaci se uvolni vic vajicek.. zalezi to tedy na zene.. a jak to mela treba jeji matka , takze dedicne. U jedbovajecnych je to o nahode

  • Ivana3518.10.2020 7:13

    Manžel je z jednovaječných dvojčat. Bylo to poprvé v jeho rodině. Ani jednomu se dvojčata nenarodila. Švagr tedy jeho bratr už má několik vnoučat ale ne dvojčata.

  • k.i.t.t.e.n18.10.2020 8:23

    Já mám dvojče. Říká se, že to je v rodině - obbkoleno. Nevím, kde je pravda, ale mojí mamky bratranci jsou také dvojčata ;-)

  • buccaneerka218.10.2020 12:20

    Máme v rodině prý dvojčata ob generaci, takže v mojí se čeká, kdo je bude mít.... Je nás sedm, máme celkem sedm dětí, osmé na cestě a zatím žádná dvojčata.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist