Dutá žila

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183857 30.7.2019 17:52

Ahoj holky 🙋🏻
Chci se zeptat jestli má některá z vás zkušenost s nevolnosti při lehu na zádech . Jsem 34+5 tt a bohužel už nedávám ani obyčejnou kontrolu u doktora. Dneska mi bylo tak špatně že jsem myslela že omdlim. Tlak 80/45... Spíš mě zajímá jak to potom je u porodu. Bojím se že to nedám, že mi bude tak špatně že nebudu schopna vnímat. Máte s tím některá zkušenost? Jaký byl váš porod? Děkuji za odpověďi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja mivala pred porodem nizky tlak, myslim v tehotenstvi a tesne pred porodem na kontrolach v nemocnici zase vysoký. A potod v klidu. Ale s tlakem si nehraj, at to nrohrozi mimco..

  • Osobní zkušenost nemám, já s tímto problém neměla. Zkus ale vybrat porodnici, kde si více můžeš vybírat polohu při porodu (první jsem rodila v polosedu, druhé na čtyřech, každá poloha má své klady a zápory, ale tobě by asi ten polosed vadil). Při natáčení monitoru se dá domluvit, že budeš na boku, většinou tuto polohu i samy pa navrhují, že je tak mimčo lépe slyšet.

  • Ahoj. Taky jsem od nejakyho cca 30.tt nemohla lezet na zádech, protože se mi delalo zle. Měla jsem plánovaného císaře a kvůli tomu jsem myslela, že si nechám udělat celkovou anestezii. Řekla jsem primáře i tento důvod. A ona mi sdělila, že to není žádný problém. Takže jsem šla jen na částečnou. A opravdu, když se mi pak na sále dělalo špatně, že jsem myslela, že tam všechno pozvracim a možná se i udusim, tak oni mi pichli nějakou látku a do půl minuty, bylo po nevolnosti. Myslím, že tohle by asi mohli udělat i při vaginální porodu. :-)

  • Měla jsem v několika posledních týdnech tehu a ultrazvuk se mi doktorka snažila dělat co nejrychleji případně sem si lehala spíš na bok, a pak u porodu taky co nejvíc na boku nebo jsem stála když mi pak šly píchnout vodu tak jsem musela na záda to jsem se pozvracela a omdlela a chudák malá měla nějakou chvíli špatně ozvy ale pak pri samotném tlačení už to bylo v pohodě ale to byl spíš polosed a to mi už tak nevadilo nejhorší bylo ležet na zádech

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist