Dušnost v těhotenství

Otázku položila: Rutoslavka 26.10.2019 20:31

Ahoj holky, jsem v 23. TT a od středy mě trápí dušnost. Abych byla přesná i třeba 3 hodiny nemůžu dýchat. 🙄 Je to šílený, cítím se jak ryba na suchu nebo s pytlem šutru na hrudi a nic nepomáhá. Strýček Google pravil několik příčin, většina z nich normální k těhotenství, ale trochu jsem znejistěla, že když k tomu dojde v klidu, tak navštívit lékaře, pač to může mít vážnou příčinu. Nechci být za hysterku, abych tam nepřišla a nebylo, co čekáte, jste těhotná. To si můžu říct taky. Měla jste někdo podobný stav? ☺️ Jinak čekám 2. dítě a u prvního nic takového. 🙄

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem něco podobného zažila až ve čtvrtém těhotenství, přišlo to z ničeho nic úderem 3. ho trimestru, do té doby jsem neměla problémy ani s během ani do velkého kopce, ale najednou jsem měla pocit, že se nemůžu dodechnout, i když jsem stála na místě, v lehu (i v lehu na boku) ještě horší, běhat jsem přestala, i když pohyb mi dělal dobře, i v noci jsem nusela ven, protože jsem měla pocit, že se snad udusím, snažila jsem se zvedat ruce nahoru, aby plíce měly trošku víc prostoru, ale moc to nepomáhalo. Železo jsem měla v normě, ani jiný problém nebyl, těhotenství prospívalo ukázkově, nevím, čím to bylo, doktorce jsem to ani neříkala, myslela jsem, že přijde úleva alespoň na chvilku, až mi někdy kolem 36tt klesne bříško a nic, úleva přišla okamžitě teprve až porodem. Časem jsem si všimla, že mám na jedné straně po posledním těhotenství trčící žebra-, možná tedy ten můj problém vycházel právě z nějaké svalové disbalance, možná mi tam miminko i něco umáčklo, protože to fakt byl pocit balvanu na plicích..

  • V druhém tehotenstvi jsem to mela stejné. Někde jsem vycetla, ze pomaha dat ruce nahoru. Nevin jestli jsem si to vsugerovala, ale lehce to pomahalo. Takze ja bezne sedela s rikama na hlavě :-D a dychat klidne, pomalu. V lehu a pololehu to bylo horší. Doktorce jsem to rikala a pry je to normální.

  • Já to mám jen když si lehnu. Ale za nějaký čas to přejde.

  • buccaneerka227.10.2019 14:36

    Nechci strašit, ale příbuzná (tehdy měla 20 let, první dítě), byla taky dušná, neřešila to, brala to jako součást těhotenství a když začala rodit, začalo jí selhávat srdce, malý šel ven císařem a ona hned umístěna na seznam čekatelů o transplantaci srdce. Nikdo to nečekal, mladá zdravá holka, žádné problémy předtím.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist