Druhý porod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #285746 2.11.2022 16:34

Ahoj, máme 4letou holku, rozena akutním císařem, cca na 6cm jsem se přestala otvírat, otok, kruťácké bolesti a finito, císař.
Začali jsme teď plánovat druhé dítko a já teď přemýšlím, že jako vlastně "přirozeně" jsem znova prvorodička...? Nebo jak to je? :-D :-D Vím, že si lámu hlavu nad blbinou, ale potřebuju to vyřešit:-) Je mi 34, takže stará mladá :-D, můžou mi dát v tomhle věku druhý císař "příkazem"? Já sama nevím, jestli bych to jako preferovala, protože to zotavování, ačkoliv nebyl žádný problém, nebylo úplně nejrůžovější. Na druhou stranu nemůžu porovnat s problémy klasického porodu, takže fakt nevím, jen mě zajímá, jestli v mém věku a po prvním porodu císařem můžou nakázat, aby byl taky císař.
Dík za názory

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack2.11.2022 20:09

    Zaprvé - není to blbina, máte v hlavě obavy a zmatek, a je v pořádku to ventilovat. :-)
    Prvorodička určitě nejste, vždyť už jste rodila, byť ne přirozeně, ale maminka jste! :-)
    Doktoři Vám císař nakázat nemohou, mohou ho spíš doporučit, ale to je spíš indikací velkého plodu a úzké pánve, což není Váš problém.
    Určitě neplatí, že po císaři musí být znovu císař.
    Já sama jsem se snažila císaři vyhovovat, byť mi dvakrát hrozil (poloha koncem pánevním).
    Při přirozeném porodu nemusíte mít žádné porodní poranění, stačí se jen vnitřně napojit na miminko a vnímat jeho potřeby. :-)
    Pak vše půjde samo.
    Moc držím palce! :-)

  • Já rodila první dítě (1. těhotenství) - 28 let císařem a druhé dítko (4. těhotenství) - 35 let vyvolávaný porod. Miminko i já to zvládli v pořádku.
    Ale nikdo mi druhý císař nenařizoval, naopak se snažili, aby to šlo samo. Pak museli pomoct, ale nakonec to klaplo bez císaře.
    Mohou Vám doporučit císař, ale rozhodnout se můžete jinak a pokud by se opakovala situace, jako jste měla u prvního porodu, tak bych si nechala od lékařů poradit. V tomto bych lékařům věřila, ale je to jen můj názor.

  • Petrakim3.11.2022 11:06

    První jsem měla akutní sekcí po odtoku plodovky, takže vlastě vůbec otevřená (jen od 36 tt prostupná na 2 prsty). Druhé šlo normálně vaginálně. Sekce se vůbec neřešila. Porod byl nádherný a oproti císaři prostě pohoda, kterou bych si znovu zopakovala. Už ve sprše po porodu jsem sestře říkala, že kdybch měla za týden rodit znovu, nemám s tím problém. Porod byl tak trochu unikátní - monitor vůbec nezaznamenal ani jednu kontrakci, ale já je cítila. Takže při vyšetření jsem musela hlásit, že mám kontrakci. Vše šlo prostě přirozeně a tak, jak mělo. Od první opravdu citelné kontrakce po porod to trvalo cca 4 hodiny. Vše před tím (cca 6 hodin) byly takové jakési bolesti jak při silnějším nadýmání či jak to nazvat.

  • llucifer4.11.2022 18:27

    Mně gynekolog říkal Jeden císař, žádný císař :-)
    První dítě akutním císařem, druhé o 2 roky později vaginalne, jizvu neresili a to malá měla 3,8 kg a vše ok.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist