Druhé mimi?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #10726 5.9.2011 14:09

Ahoj všem mám takový dotaz kdo máte nebo už čekáte druhé miminko... kdy jste cítili že je čas na to druhé mimi? Mám chlapečka 16měsíců a protějšek by chtěl už druhé aby nebyly děti daleko od sebe, nejlépe kdyby to byl také chlapeček, což bych si taky přála, ale nějak se necítím na to být těhotná. Když vidím nějakou těhulku tak třebas si říkám je to je hezký a představuju si sebe, jenže kouknu vedle sebe a tam stojí ta malá osůbka co umí dohromady asi 10slovíček a říkám si že je ještě brzy, že potřebuje ještě toho tolik se naučit a když to tak píšu tak mám asi strach že bych se pak straršímu nevěnovala tolik co by potřeboval a přítel má zase strach že to nepůjde jen tak to otěhotnění a že budeme čekat a pak se budu muset vrátit už do práce a malej jít do školky... no tak nevím, tak bych si chtěla přečíst pár názorů jak jste to měli a kdy vás pořádně chytlo druhý mimi. Děkuji

Ono je pravda že třeba budem čekat a nevyjde to hned tak rychle to je pravda...Děkuji za reakce :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám děti od sebe 2 roky a 3 měsíce a jsem za to moc ráda. Mám 2 holčičky a první rok byl krušný, ale pak si na sebe zvykly a teď je malá smutná, když je starší ve školce. V podstatě co malá začala chodit, tak jsou nerozlučné parťačky a jedou ve všem spolu. Samozřejmě jsou i šarvátky atd., ale to k tomu patří. Takže za mne určitě čím dřív tím líp.

  • Ahojky, tak to je slovo do pranice :-) jistě každý máte své důvody proč druhé dítě mít teď nebo později, každý jak to cítí. Protože jsem na první dítě čekala 2 roky, rozhodli jsme se od jeho 10. měsíců "snažit se " o druhé. Moje touha po druhém, a aby rozdíl mezi dětmi nebyl velký, a abych navázala alespoň s mateřskou na druhé dítko, tomu bránila. Malý začal chodit do školky, já už půl roku pracuji a začala jsem se smiřovat s tím, že druhé dítě mi není souzené a ouha, minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná. Téměř po 3 letech čekání. Tímto Ti chci říct, že to přijde tak, jak má.....můžeme se třeba na hlavu stavět, může se zadařit hned, ale nemusí.....až to přijde, budeš jistě připravená a zvládneš jistě obě děti a žádné ošizené nebude :-)

  • třeba já se na miminko cítila připravená celkem dost brzy a na nic jiného jsem ani nemyslela, než na to, že bych chtěla druhé miminko, ale když jsem otěhotnění stalo realitou (malému bylo 15 měsíců), tak to, co jsem si před tím nepřipouštěla nebo mi to přišlo nějak v pohodě, najedno na mě začalo doléhat-právě zda to zvládnu a co chudák prvorozený a td.., aneb, když jsem nebyla těhotná, toužila jsem být a když jsem otěhotněla, najednou jsem nevěděla, zda jsem udělala správně, ale myslím, že je to přirozené, přeci jen je velký rozdíl mít jedno nebo 2 děti...Každý věkový rozdíl má vše pro i proti a navíc se do toho vkládá i příroda a život někdy prostě nejde naplánovat podle nás...

  • Ahojky, já mám z prvního manželství 2 kluky 19 a 17 let a mohu říct, že jsem ráda, že byli 2 roky od sebe, rozuměli si, uměli si spolu hrát. Nyní mám doma 17ti měsíční holčičku a jsem ve třetím měsíci :). Chtěli jsme druhé do 2 let a vyšlo to :), bude mezi nimi rozdíl 23 měsíců.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist