Druhé dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #369440 26.1.2017 22:51

Holky chci se poradit.. Partner chce druhé dítě.Mame dvouletou holčičku k tomu 5 měsíční štěně,a na jaře začínáme stavět dům a já se moc necítím na druhé ikdyz miminka a děti milují :-(.Vždyť se to nebude dát zvládnout,navic nejsme svoji.A taky se bojím,bojim se že druhý porod bude horor když první byla procházka růžovým sadem a že nic nezvládnu doma a jako máma obecně! Jak mu tohle šetrně říct,aby to pochopil.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk27.1.2017 2:43

    Řekni mu to přesně takhle. Jestli te miluje, pochopí to. Pokud druhé dítě do budoucna nevylučuješ, řekni mu i tohle.

  • Jste dospělí, vyříkejte si to.
    Budu hnusně pragmatická a zeptám se na něco jiného: vy budete stavět dům, ale nejste svoji a předpokládám, že ty jsi s malou na RD.... tedy ty mu rodíš děti a dům bude úředně jen jeho, i když jde ze společného rozpočtu? Přece jen SJM je SJM... Já bych si nejdříve pořešila tohle, abys tady za pár let nedávala dotaz, co si máš počít s 2 dětmi na RD, bez koruny v jeho domě, když se vztah rozpadl....

  • samsonoh27.1.2017 9:38

    Ano, řekni mu to úplně stejně. Jste oba dospělí lidé, máte se rádi a proto pro sebe chcete to nejlepší, ne? Jsem si jistá, že to pochopí :-)

  • sisterrys27.1.2017 9:55

    Ahoj, jak píší holky, řekla bych mu to na férovku. Osobně bych za této situace do druhého taky nešla a počkala bych až se trochu zabydlíte. My se stěhovali, když malému byly 3 týdny a bylo to tedy dost náročný.
    Co se porodu týče nemohu srovnávat, ale řekla bych, že když první byl v pohodě, tak druhý bude taky, aspoň tak si to představuju u sebe já:-D

  • Rekla bych mu to tak jak jsi to napsala. Proste tak jak to citis tak to i rekni. A co se tyce druheho porodu,prvni jsem mela sekci v r.2014 a loni v listopadu prirozeny porod a byl to ten nejuzasnejsi zazitek. (trval celkem 8 hodin a prisel mi o 100% lepsi nez porod sekci) pece o oba caparty je v pohode. Starsi dcerka mi s malickou porad pomaha a porad ji objima a tesi se az povyriste a bude si s ni moct hrat. I v domacnosti mi pomaha-uklizi si po sobe hracky atd. Ale pokud se ted na druhe necitis tak se do toho nenut,to by bylo asi to nejhorsi co bys mohla udelat.

  • souhlasím s nani77, vyřešte si i majetkové věci. no a svoje pocity mu prostě řekni narovinu, třeba večer u skleničky vína to proberte jak to vidíte oba. vždycky je potřeba nejen mluvit, ale i naslouchat jak to cítí on a nějak se domluvit;-)
    jen jedna malá drobnost- připadá mi dost nelogické bát se porodu když ten první byl naprosto na pohodu. a chlap by s tím taky mohl mít problém tohle pochopit. já tvůj strach nechápu ani trošku, mám za sebou dost těžkej porod a pak ještě dva další a opravdu hooodně jsem se bála, ale u posledního už byl strach výrazně menší protože jsem měla za sebou nejen jeden těžkej porod ale i jeden relativně na pohodu (s malou komplikací). když máš za sebou jeden pohodovej porod, je obrovská pravděpodobnost, že ten další bude zase pohodovej. jasně, jistotu nemáš, ale pravděpodobnost je dost blízká té jistotě;-) tenhle argument bych na tvém místě asi raději vynechala. to že se na další necítíš je velmi pádný a dostatečný argument;-) držím palce ať se spolu dobře domluvíte

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist