Druhé dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #29338 3.7.2011 17:24

Ahoj chodím sem od roku 2008 byla jsme mezi snažilkama po 9měísi snažení jsem otěhotněla narodil se mi zdravý kluk ma ted 6.měsiců. A ted můj problém 2dny mám zpoždění na druhé dítě se tak brzy necitím, sice jsme chtěly ale až malému bude rok. Jeto zákon schvalnosti jak člověk che nejde to když člověk neche povede seto hned...... Ted má otázka máte někdo tak stare děti mezi sebou a zvláda teto?

Moc děkuji za odpovědi no zítra skusím testnout...Když tak napíšu co a jak jsem dopadla....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • micika3.7.2011 17:38

    Ahoj..já sice nevím, ale taky něco takového časem budu řešit..tedy otěhotněla jsem až po umělém oplodnění-manžel měl doost špatný SPG. Malímu bude 5měsíců a ač stále kojím, chráníme se- právě kuli té náhodě...jeden nikdy neví. Zrovna jedna mrška může zbloudit tahle brzy ;-)
    Ale řeším kdy to hodit za hlavu a nechat to náhodě..my pravděpodobně stejně zas skončíme na umělku..ale co kdyby...Říkám si že až bude malímu rok? Že kdyby tak už by se to dalo zvládnout?
    Promiň že neradím a lezu ti do dotazu, ale vesměs mě zajímá to samí co tebe ;-)

  • Já podruhé otěhotněla, když bylo malýmu 10 měsíců. Teď je klukům 4 a 2,5 roku a za cca 3 týdny se jim narodí další bráška. Takže já můžu doporučit :-). Je to ze začátku sice záhul, mně první půl rok se dvěma v podstatě miminama splývá v mlhu - mám pocit, že jsem furt jen někoho přebalovala - ale čím jsou starší, tím je to lepší. Vyhrajou si spolu, nemusím se jim starat o zábavu a o společnost, mají stejné zájmy, baví je stejné věci. Samozřejmě se taky rvou, ale to se rvou všichni sourozenci.
    No a moje sestra má od sebe kluky 14 měsíců, po dvou letech jim přibyla sestřička a za další rok ještě bráška. Je u nich blázinec, nejmladšímu je 9 měsíců, ale za takový 2 roky už to bude těžká pohoda :-)

  • Mám známou, která měla 18, kvůli dítěti se vlastně museli brát a dcerka se narodila v říjnu 2008 a chlapeček v říjnu 2009...takže zvládat to jde, jsou spolu pořád a teď si dokonce koupili auto za 200 000Kč a dávali to na ruku. Ona je na mateřské, on řezník a podle toho auta předpokládám, že finanční potíže nemají ;)

  • Ahojky,já jsem na tom stejně,mámě 6měs.klučinu,manžel měl taky špatnej SPG a já navíc byla na profouknutí vejcovodů,tam mi zjistili,že pravej mám neprůchodnej,o mimčo jsme se snažili tři roky,takže jsme si řekli že se nijak chránit nebudu a necháme to na přírodě,sice to bude síla,jestli to přijde teď,ale lepší teď než zas prožívat třeba ty roky neúspechu:-DDD

  • Tak moje máma s tátou se o mě snažili sedm let. A jak jsem přišla já, tak najednou bylo po problému a za rok a půl se narodil (ne zrovna plánovaně) brácha. Nikdy si nestěžovala že by se to nedalo zvládnout a to tenkrát neměli takový vymoženosti jako my dnes.
    Pak mám ještě jeden příklad ze současnosti. Kamarádka otěhotněla hned při prvním styku po porodu (měli delší pauzu než šest neděl kvůli porodním poraněním), takže má děti od sebe zhruba rok. Do toho stavěli baráček, prodávali byt a stěhovali se a zvládli to všechno.
    Určitě to má svoje období, kdy je to větší mazec a kdy je to zase výhoda mít děcka takhle brzo po sobě. Já bych ale zcela jistě neváhala (i se zkušenostma s problémy s otěhotněním) a brala bych to, dokonce s povděkem, jak to příjde.

  • Zkus test,třeba zjistíš že se strachuješ zbytečně.

  • Určitě si je ale necháte, žejo? Já mám zatím syna 3 měsíce, ale žádnou ochranu nepoužíváme (jen plodné a neplodné dny), a také bych si další představovala za cca rok..když ale příjde dřív, tak příjde dřív. :-). Hodne zdaru!! Jinak kamoška plánovala stejně jako já - druhé co nejdříve, a ted je to 3tí rok, co se snaží o dítě č. 2 (bohužel musela nastoupit do práce a pro prcka těžko sháněli školku).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist