Drogerie, masti, léky, čaje pro maminku k porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 18.4.2011 21:06

Maminy, ještě prosím o radu, co s sebou do porodnice, co se týče nějaké speciální drogerie pro mě - mycích prostředků, gelů na hráz, léků a mastí na podporu hojení, zlepšováky na kojení, atd. Prosím o konkrétní typy, protože jsem s těmito znalostmi totálně v koncích. Děkuju.

Odpovědi správkyň témat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem si s sebou brala pouze Bepanthen a kojočaj. A samozřejmě běžnou kosmetiku jako je šampon, sprcháč.... Na pipku jsem s sebou sice měla Laktacyt, ale byla jsem ráda, že si ji zvládnu osprchovat proudem vody - při představě, že bych si měla sáhnout na stehy jsem umírala...

  • mast na bradavky, kojící čaj (sestřičky nám je tam ochotně dělaly), kosmetiku na jakou jsi z domu zvyklá, šampon na vlasy, holky si tam braly jogurty nebo actimel (kvůli vyprazdňování). Z dalších věcí jsem nic nevyužila, nakonec jsme šla akutně na císaře.
    No a porodní vložky a síťované kalhotky už asi máš. Na vyprázdnění střev si můžeš nechat napsal Yal u gynekologa, pokud nebudeš chtít klystýr.

  • Bepanthen na bradavky a na spodek to, co normálně teď používáš. Nevim, zda kojící čaje opravdu fungujou, ale zásadní asi je pít, pít, pít.

  • Na ragády na prsou + na opruzeniný zadeček mimča Bepanthen, na mytí mimča dětský sprch. gel či šampon - výběr je obrovský, my máem zkušenost z výrobkem babylove z DM a neměnila bych a je o i za přijatelnou cenu. Po porodu se nedoporučuje spodek mýt mýdlem, jen často oplachovat vodou a potom intim gel - taky nabídlka velká

  • mě na předporodním kurzu doporučili místo bepanthenu calcium pantothenikum je to uplně stejné i na bradavky i na opruzeniny u mimi ale stojí minimálně o půlku mín, tak kdo chce ušetřit může to zkusit :-)

    http://www.zentiva.cz/default.aspx/cz/productwide

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist