Dovolená v Indonésii - očkování

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195205 23.9.2019 3:53

Dobrý den všem,

po novém roce nás konečně čeká první společná rodinná dovolená. Vyrážíme na 2 týdny na Bali. Máme v plánu hlavně pohodu na pláži ale určitě pojedeme i na pár výletů do vnitrozemí, kde je to hodně o přírodě.

Chtěla bych se vás tímto zeptat, jestli máte nějakou zkušenost s očkováním dítěte. Našemu Peťovi je 16 měsíců, zatím nevytáhl paty z Česka . Doporučuje se hlavně očkování proti žloutence typu A a břišní tyfus.

Zároveň bych se chtěla zeptat, jestli je tady někdo, kdo v Indonésii byl přes cestovku a uměl by nějakou doporučit. Manžel našel tuto stránku https://bali-indonesie.cz . Máte s nimi někdo nějakou zkušenost?

Moc díky, Lenka.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nezlobte se, já vím, že to není odpověď na vaši otázku, ale s takto malým dítětem bych do Asie nikdy nejela. Ano, je spousta lidí, kteří byli s dětmi a vše proběhlo v pohodě, ale podle mě je to tedy velký a hlavně uplně zbytečný risk..
    Máte vůbec naočkovaná všechna povinná očkování?? příušnice, zarděnky, spalničky? A rvát do takto malého dítěte bříšní tyfus?? no nevím..
    Ono taky se tam v případě problémů řeší lékařská péče trochu jinak a zdlouhavěji než tady...můj známý, dospělý 30 letý chlap, v resortu v Thajsku zkolaboval a než za hodinu a půl!! přijel doktor, tak tam zemřel...
    tak je možná než rozmýšlet jaké očkování, zkuste ještě jednou promyslet, jestli radši nejet někam jinam...Bali tu bude i za pár let..

  • Ahoj, nebyla jsem, ale měla jsem paní doktorku, která byla 14 dní na Bali, mela všechny možné očkování a kousl jí tam nějaký hmyz, do 14 dní umřela... Takže dávejte pozor na jakékoliv stipnuti, každé tělo může reagovat jinak a raději nic ne podcenit. Ona sama věděla, že umírá a nic s tím nedokáže udělat..

  • a dítě už je kompletně naočkováno tím, co má být povinné podle našeho očkovacího kalendáře?
    osobně bych si takovouto dovolenou nechala na později, pokud dítě z ČR ještě nevytáhlo paty. ten let tam je poměrně dlouhý a pro dítě nemusí být zrovna příjemný. navíc i riziko dalších nemocí. jste si jistí, že takhle malé dítě ty výlety do vnitrozemí ocení?

  • Byli jsme v Indonezii primo na Bali, Lomboku, Nusa penida, atd kolem ostrovy, cely měsíc. Byli jsme nadseni. Ale i tak jsme si rikali, ze s ditetem bychom tam nikdy nejeli, pokud by uz nebyl starší 15 let. Nebyli jsme ockovani. Davali jsme si pozor na vodu, hygienu.. Atd... Jenze, ta uroven tam je hodne nizka, hygiena, atd... A taky, nevidela jsem tam zadnou rodinu s detmi... Ted mame rocniho chlapecka, a ted vim, ze bych tam n 100% nejela... Taky jidlo, tam je o nicem. Pro batole atd uplne neprijatelne. Alespon z meho pohledu. A taky ten let. Letet 24hodin, je dost narocne pro dospeleho, natoz pro dítě. Pokud nemate hlidani, tak bych radeji nejela. V mem pripade by strach vyhral. Jinak kamaradka z tama odjela pp 3 mesicich a to tam meli byt rok, dostala nejakou infekci, ale uz je ok. No a ja jsem rpijela a tsky me cekala operace, mela jsem zanet vnitrni. Takze jidla bych se tam bala 🙂... Bych radeji jela na Menorcu, byt vama s ditetem 🙂 je to krasna nedotcena priroda turistama.

  • Asimka23.9.2019 13:19

    My se právě vrátili z Filipín, byli jsme se 17ti měsíčním synem, 17 dnů, na 2 ruznych mistech, ve meste i na plazi..Riskantni to je, to je fakt, ale když se vybavíte na všechny možný případy, dá se to zvladnout..ja jsem před cestou dlouho nespala a umírala stracjy p nás všechny, hlavně o malýho.. Měl naočkováno všechno základní- 3 hexy, 1 spalničky a mesic pted odletem jsme mu dali zkoutenku A... cestovni pojisteni to nejdrazsi, heomadu leku snad na vsechno..silny repelenty a opravdu to nepodcenovat a kazdej den nekolikrat strikat a mazat i opalovakem, odpuzovac komaru do zaduvky taky s sebou, na noc..Ubytovani vybirat rozhodne hotely nebo vily, ne chatky...Jeli jsme teda sami bez cestovky a vyrazne doporucuju letet s Emiraty nebo Quatar, protoze to jsou velka letafla a da se tam s ditkem chodit, chovat ho, atd, navic u Emiratu jsme meli spesl mista s velkym prostorem na nohy, kde si malej mohl tapat a hrát, s malym klasickym letadlem bych tolik hodin neletela s malym ditkem.. Jinak vseobecne deti lita dost, i mensi tam byli, vetsinou tam spi nebo basti nebo koukaji na pphadky..mentalita asijskych lidi je uplne jina, pro ne jsou obvzlast bile deti jako polobuh, takze skoro kazdej na nej cukrblikoval, smal se, hrali si..je to neco co se tu neda zažít :-) .. kdybys chtela nejake rady a tipy, napiš ;-)

  • Ty jo, já bych s tak malým prckem k moři nejela a už vůbec ne do takové exotiky. My poletíme s dětmi letos do Buenos Aires, ale už jim je 10 a 12 let, takže to je něco jiného. Co jsem se tak už koukala na nějaké informace na https://www.cklub.cz/pruvodce/argentina/buenos-aires , tak tam žádné očkování není potřeba. Cestovat do tak dalekých zemí je docela náročné. Řešit vízum, očkování, letenky, atd. ale věřím, že bude stát dovolená za to :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist