Dotaz

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53272 13.12.2011 15:26

Ahoj holky skončila jsem VŠ k 12.12 a nevím do kdy se musím nahlasit na pracák a také nevím jestli jim mám ríct že jsem těhotná těďka jsem 12tt+4

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8913.12.2011 17:31

    Tak na ÚP si zajdi co nejdříve, jen vím, že pokud přijdeš o práci, tak se musíš na ÚP nahlásit do 3 prac. dnů, ale do kdy musíš po škole, to nevím, ono jde hlavně o to, abys nebyla bez zdravotního pojištění, protože na zdravotní pojišťovně by jim to nesedělo a musela bys doplácet, jelikož nevíš, jaké datum ti uvede škola. Já když skončila VŠ a nahlašovala se na ÚP, tak jsem o tom nevěděla, škola mi napsala konec do 31.7. a na ÚP jsem se nahlásila až 9.9., protože jsem čekala na odvolání ze školy a když jsem pak šla kvůli jiné záležitosti do pojišťovny, tak mě paní na přepážce upozornila na to, že dlužím měsíc na zdravotním pojišťění a že to musím doplatit, takže jsem pak musela vyplnit žádost na soukromé zaplacení zdravotního pojišťění za srpen. Takže po vlastní zkušenosti bych dlouho nečekala. A na pracáku určitě řekni, že jsi těhotná.

  • nahlasit by ses mela tusim do 8 dnu a normalne nahlas,ze jsi tehotna,to ti na podpore nic nezmeni a ba naopak nekdy jsou pani,ktere tam pracujou tak vstricne,ze ti nebudou davat tolik schuzek.Jestli nechces,aby ti hledali praci vyzadej si od dr papir jestli se necitis dobre.

  • Ahoj nahlásit se musíš do 3 dnů, koukám že jsme VŠ ukončily stejně jenom já teda nejsem těhu no:-) ale chceme mimi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 704 odpovědí a 409 825 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist