Dotaz

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33529 17.6.2011 17:30

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně jednoho mého problému. Je mi 17 let a menstruační cyklus již mám od 14 let.
Často se mi objevuje bělaví, zapáchajíci a hrudkový výtok. Kamarádka mě uklidnila, že se nemám bát, že to pouze předpovídá příchod menstruace, ale tento výtok mám i po menstruaci. Mám strach, aby to nebyl nějaký zánět. Mám strach jít ke gynekologovi, nebo jsem u něho ještě nikdy nebyla, mamka mi říkala, že pokud není žádný problém, nemusím ho pravidelně od 15 let navštěvovat. Děkuji předem za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych řekla, že ke gynekologovi bys měla na pravidelné prohlídky chodit i pokud nemáš problém. Navíc je ti už 17 let. Někdo může mít výtok jen tak- může být zdravý a mít výtok, co nic neznamená. A nebo to může být nějaký zánět, nebo kvasinky ( to by tě to tam i svědilo). Každopádně teď bych řekla, že možná problém máš, tak běž za mamkou ať tě tam vezme;)

  • Souhlasím s Barusss, od 15 let by jsi měla chodit pravidelně 1x za rok ke gynekologovi na prohlídku. Pokud se výtok, který popisuješ objevuje i po skončené menstruaci, bude se jednat s velkou pravděpodobností o zánět, rozhodně zajdi k lékaři.

  • Ahojky...Myslím,že by bylo rozumné chodit každý rok na preventivní vyšetření,ikdyž nemáš žádný problém. Ohledně tvého dotazu,že mohu ujistit. Tento bělavý výtok,má téměř každá 3 žena na světě. Pokud výtok nějak nezapáchá,nesvědí tě to a nemáš okolí zarudlé,není v tom problém ,není to žádná infekce či mykoza.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist