Dostali jste od přítele, či manžela nějaký dáreček k narození miminka a jaký?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44504 17.1.2012 13:03

Holky, taková anketka. Zajímalo by mě, zda-li jste dostali od přítele či manžela nějaký dáreček za to, že jste odnosila a porodila miminko? Každý mi říká, že se to dělá, ale já to nevěděla a když si rejpnu do přítele, co mi koupí, tak mi řekne, že to je jen pro bohatý:-( A mě to pak přijde líto:-( Vždyť mi nemusí dávat mega dar. Já mám ráda i stříbro a udělal by mi tím radost.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Slyšela jsem o tom... Ale myslím,že ten největší dárek budu pak držet v ruce :) ..Nepotřebuji žádné zlato, stříbro :)

  • Martasek8917.1.2012 13:05

    O tom jsem asi ani neslyšela a ani jsem nic nedostala. Mně to nevadí :) Hlavní je, že máme miminko :D

  • Ahoj, ano zvyk to je. Při 1. dítěti v 1. manželství moje to moje máma mému choti říkala. Ten jen odfrkl a proto mi zlatý prstýnek dala právě máma. U 2. dítěte se už manžel nechtěl nechat zahanbit a dostala jsem zlatý řetízek. Pak jsem zlato přestala nosit......a rozvedla se. Při 3. dítěti bych dala všechno, nejen zlato, za to, aby tu Tomášek mohl být s námi.:'-( Jako "cenu útěchy" (jak to nazvala dcera) jsem dostala luxusní bonboniéru. V tomto případě bych ani žádný šperk za tento porod nosit nemohla:-( Není všechno zlato co se třpytí........

  • no neslysela jsem to a ani si nevybavuju, jestli mi neco manzilek daval, ale ja myslim, ze mi toho dava porad celou hromadu, mi staci to, ze nas doopravdy miluje, ze jsme pro neho nejcennejsi, ze se o nas porad tak stara.. proste nejvetsim darem pro me je on sam ;) a to jaky je ;) dalsi blbosti k tomu nepotrebuju ;)

  • Ahoj, jj, je to takový zvyk, měla by maminka tuším dostat něco zlatého. Ale já zlato nenosím, ani stříbro - jen nějaké doplňky bižu, takže my jsme to vyřešili tak, že jsem si nakoupila věci na sebe :-), ptže jsem po porodu neměla skoro co na sebe, všechno ze mě padalo :-(

  • za porod synka jsem dostala od jeho otce předvolání k soudu, kde mi ho chtěl vzít :-( Trošku tvrdá realita.

  • Ahojky, já jsem to říkala mému příteli také, ale z legrace. Když za mnou přišel druhý den do porodnice, tak mi přinesl krabičku a v té byly nádherné zlaté náušnice. Udělal mi velikou radost, protože stejné jsem dostala před 10 lety k narozeninám od babičky a při stěhování se mi jedna ztratila a já z toho byla moc smutná.

  • Ahoj.
    Co vím tak za porod syna se má dát zlato a ten kdo objeví první zoubek má dostat na šaty.
    Nejsme nijak bohatí, ale za porod syna jsem od manžela dostala nový foťák. Je to dárek pro nás oba a mě moc potěšil. Pokud něco za porod dostaneš, mělo by to být z lásky a ne jen proto, že se to má.

  • Dostala jsem neuvěřitelně obrovskou kytku, kterou mi manžel přivezl do porodnice. A já ho s ní musela poslat domů, protože se mi tam nikam nevešla. Ale doma jsem si jí užila ještě dost (o:

  • Ahoj když jsem byla poprvé vdaná a mluvili jsme s manželem o dětech tak jsem se ho ptala( Ze srandy) on zcela vážně odpověděl že flašku kterou potom vypije:-(. Teď jsem podruhé vdaná mám syna se svým nynějším manželem po porodu jsem dostala zlatý prsten a kytici růží a vázu :-D

  • náramek, ale jinak to není u nás zvykem ani u nikoho koho znám.

  • Dáreček si porodíš ;) Já nic nedostala, stačilo mi miminko. Byl to takový dárek i pro přítele :)

  • Vím, že se to dělá. Známá dostala velkej dort, kamarádka řetízek s přívěškem a tam bylo vyrytý datum narození mimča a přítelova babi si teď z něj dělá srandu, že mi má koupit nový auto páč to udělal vnuk její známé :-D Tak jsem zvědavá co dostanu. Ale do května času dost.

  • Já jsem taky dostala velkou kytku,ale syna jsem dala manželovi k 45.narozeninám.Takže u nás to byl dárek naopak.

  • ja dostalo od pritele prstýnek s kamínky a velké poděkování za maličkého;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 641 odpovědí a 409 764 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist