Dospívání, co bude dál?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377336 19.10.2017 17:53

Ahojky holky chtěla jsem se zeptat je mi 15 let a MS mám už 2 roky ..všichni říkají ze jako v pubertě jsem ..já osobně si to taky myslím ..jenže by mi měli i růst prsa a ty nerostou a pupinky se mi začali objevovat az ted ..ale zase jsem za ty 2 roky vyrostla jsem strašně zmatená jsem divná? Nebo co se semnou děje a co mám dal očekávat? Děkuji za odpovědi

  • 19.10.2017 18:21:56 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 19.10.2017 18:21:56 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prsa rostou minimálně do nějakých 18 nebo 19 let, takže buď v klidu. Mě bude za 2 měsíce 19 a prsa mi pořád rostou. Buď ráda, že jsou malý, s velkýma jsou problémy. ;) Já jsem první ms měla v 11, od tý doby už jsem nerostla tolik, maximálně 5 cm za rok a od 12 do 13 dokonce jenom půl centimetru. Takže od 13 jsem pořád stejně vysoká. Akné mám snad ještě dýl a mám ho do teď, ale už o dost míň. Každá jsme jiná, to se nedá takhle obecně říct, ale je dost pravděpodobný, že to budeš mít stejně jako to měla tvoje mamka. :) Moje mladší ségra dostala ms až ve 13 nebo ve 14, teď je jí 15 a pořád docela dost roste, prsa už má snad i větší než já :D Do tohohle období patří i rozšiřování boků, o tom tu nepíšeš. Jsi ještě ve vývinu a kolem těch 15 je hodně změn, takže buď v klidu. ;) V pubertě obecně začíná růst ochlupení (v oblasti klínu a podpaží), holkám se rozšiřujou boky, rostou prsa, přichází první menstruace, někdo ještě docela dost roste, někdo už ne, taky se dost často objevuje pubertální akné. Takže jestli máš pupínky, tak by sis měla pleť aspoň každý večer vyčistit pleťovým tonikem. :)

  • Mě je také 15. Prsa nemám skoro žádná :-D ms mám asi 4 měsíce. A "beďary" mám strašně moc :'-( . Jsem malá.. takže každý to má jinak.

  • Je ti 15, takže mají tvoje prsa ještě dost času na to vyrůst. Musíš si uvědomit, že každá jsme jiná. Zatímco jedné holce narostou prsa hned, tak druhé rostou pomaleji. Jedna bude mít béčka a druhá efka. V tomhle hraje hlavní roli genetika. Jedna holka je bruneta a druhá blondýna. Jedna má modré oči a druhá hnědé. Stejně tak je to s prsy. Já na svoje prsa musela čekat dlouho a pak mi narostly hezky tvarované pevné trojky. Buď tedy v klidu. Ještě je hodně brzo lámat si nad tím hlavu ;)

  • interstellar21.10.2017 9:55

    Ohledně růstu prsou to závisí na postavě a genetice, ne že je mi tolik a tolik a měla bych mít tu a tu velikost. Mrkni se na fotky mamky ve tvém věku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist