Domácí příkrmy a přesnídávky

Otázku položila: OveckaVeru 22.7.2019 9:31

Ahoj holky. Můžu se zeptat, děláte doma příkrmy a přesnídávky do zásoby?
Malému bude půl roku. Sice pořád kojím a odmítá mi i hloupý čaj, ale vzhledem k tomu že už se objevuje ovoce a zelenina, říkala jsem si že bych se pustila do přesnídávek a případně i nějakých zeleninových příkrmů do skleniček do zásoby na další měsíce. Jak a z čeho děláváte vy? Dáte mi nějaké rady ohledně složení, množství, samotné přípravy? :-) Člověk najde i recepty na internetu, ale praxe je praxe :-) Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • delala jsem mix, třeba jablko s hruškou, uvařila ve vodě, rozmixovala, dala do skleniček, otočila víčkem dolů a nechala přes noc, potom dala na chladné místo.
    Zeleninu jsem uvařila (opět různé kombinace) rozmačkala, naporcovala do skleniček, nechala vychladnout a dala do mrazáku. Maso jsem uvařila, různé druhy, naporcovala a davala do formy na led.Dělala jsem kostičky masa místo ledu a podle potřeby vyndavala se zeleninou, přílohy jsem vždy vařila čerstvé.

  • Delavala sem jen ovocné, v poměru na 800g jablek 200g jiného ovoce (meruňky,švestky,mrkev,banan). Pokud byla plná dávka napr meruněk, bylo to spíš jak marmelada.
    Ovoce jsem ocistila a v malém množství vody uvařila do mekka, rozmixovala, dle sladkosti i lehce přihlásila (při zavarovani mi pripada, ze je to mene sladke) a zasterilovala.pak jsem používala v zimě.

  • sisterrys23.7.2019 10:47

    Mě mamka zavařila přesnídávky ze sezónního ovoce, malý měl půlroku v lednu a vše v pohodě vydrželo, ještě pár skleniček mám.
    K tomu co píší holky doplním, že je dobré si udělat jednodruhově jablko a pak míchat- pro případnou alergickou reakci. Začít tím jablkem, pokud nebude reakce, dá se dát kombinace jablko a jeden jiný druh. Jinak by se ti těžko zkoumalo, na co reagoval, když bys dala rovnou kombinaci více druhů. To platí i o zelenině.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist