Do kdy používat monitor dechu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393497 20.5.2018 21:58

Ahoj, naší malé je 5 měsíců a blíží se doba, kdy budeme muset vrátit půjčený monitor dechu - máme ho na půl roku. Případně lze za další poplatek o půl roku prodloužit, a tak přemýšlím, jestli si ho ještě nechat nebo vrátit. Narodila se o měsíc dřív, nakonec i dětská lékařka důrazně doporučila monitor mít, ačkoliv byla naprosto zdravá a v pořádku. Během prvních dvou měsíců jsme měli asi 4x poplach, kdy hluboce usnula ale když jsme s ní zatřásli, tak se probrala, ale jak říkám to bylo v prvních dvou měsících, od té doby naštěstí nic. Roste jak z vody, prospívá krásně, nemá žádné zdravotní problémy.... Ale bojím se, že nebudu moct klidně spát, když nebude na monitoru. Na druhou stranu... z tohohle hlediska bych jí ho nejradši nechala tak do tří let (s nadsázkou) než budu klidně spát. Jak to vidíte vy?

PS: pokud někdo má ten "inteligentní" názor, že monitor dechu je zbytečnost, pak prosím neztrácejte čas komentováním a riskujte život vlastního dítěte, děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zakewka20.5.2018 22:33

    Ja nemam monitor vubec.. vadil mi uz v porodnici.. ac monitor mame.. popravde nemam tuseni kde.. maly spi se mnou v posteli a jsme oba spokojeni.. ale na tvem.miste bych asi pro klid jeste ten pulrok zaplatila..;-)

  • urcite min. do roka,pokud ta moznost je a ty jsi s monitorem spokojena. radsi "vyhodit" penize zbytecne a mit klid. u nas v rodine takto zemrela holcicka kratce po prvnich narozeninach (je to uz spoustu let zpet,monitory tehdy nebyly).

  • Emilkax20.5.2018 23:58

    Za me je monitor super vec, spala jsem mnohem klidneji. Syn ho mel v postylce do 1,5 roku.

  • Pouzivali jsme asi do 9.mesice u obou dcer. Pro muj klidny spanem dobra vec. To zelene svetylko me uklidnovalo.

  • terryk21.5.2018 7:10

    Řekla bych, že pro klid všech je ten půlrok.minimum. my ho sundali, respektive barbet ho sama vyhodila z postýlky, po desátém měsíci, kdy přestala být kojencem:-D já ho chtěla vrátit po ročních narozeninách:-)

  • sisterrys21.5.2018 8:24

    Vracela jsem asi měsíc po poslední dávce hexy, zástavy dechu jsou uvedeny v pribalaku jako nú. Takže mi vyšel monitor zhruba do roka.

  • buccaneerka220.5.2018 22:06

    No, všude se píše, že ten syndrom náhlého úmrtí se stává hlavně mezi 2. a 4. měsícem dítěte, takže teoreticky byste v tomto měli být z nejhoršího venku, ale zase pokud bych neměla klidně spát, tak bych raději ještě na půl roku ten monitor půjčila. Taky se chystám půjčit monitor a uvidím, na jak dlouho.

  • Meli jsme pujceny na pul roku a puvodne chteli vracet, ale v pěti měsících prodělal prcek dost drsnou bronchitidu, skončili jsme s ním v nemocnici, páč moc špatně dýchal. Tak jsme si půjčku prodloužili (přímo na dětském při té hospitalizaci) o 3 měsíce. Potom už stejně "cestoval" a půlku noci spal s námi, tak to bylo bez efektu,

  • Měli jsme ho do dceřina půl roku. Narodila se tedy v 38tt, ale už tak měla 3520g, takže žádný pidi miminko. A kupodivu mi ho nedali ani v porodnici! Takže tam mi manžel donesl náš. Doma na něm dcera spavala jen v ložnici. Přes den bývalá v pojízdné kolíbce a to jsme ho nepředělávali. V noci jsme měli 1x poplach cca ve dvou týdnech. Stačilo s ní zatřást a hned se nadechla. A pak jsme měli asi 3x poplach nepoplach, nějak se posunula a monitor ji nesnímal. V necelých třech měsících jsme jeli na delší dobu k rodičům, byli jsme tam 3 měsíce kvůli manželově práci. Vzali jsme monitor s sebou, jenže malá tam začala spávat s námi v posteli a tím naše používání monitoru v podstatě skončilo. Asi kdyby spala v postýlce, nechala bych ho do půl roku, ale dýl asi ne. A jinak veselá příhoda s monitorem: když nám jednou začal houkat, tak jsem byla tak vyčerpaná, že jsem se zvedla z postele, vypla monitor a zase si lehla a spala. Asi za hodinu jsem se probudila s tím, že musím na záchod a až v tu chvíli mi došlo, že jsem nezkontrolovala malou. Tak jsem vyskočila, vzbudila manžela a malá si klidně spala, jak kdyby se nic nedělo. Od té doby jsem si na to dávala sakra pozor. To jen tak pro zpestření, trocha mateřské šestinedělí demence :-)

  • Na prvni jsem monitor nemela a litovala toho kdyz byla malinka (3mesice) a mela bronchitidu, ze ztezka dychala apod... Ted na druhe (8mes) ho mam a jeste jsem ho nevyndala. Porad mi leze pod prosteradlo apod. Takze jsem s monitorem klidnejsi.

    Pokud se bojis, priplat si dalsiho pul roku a treba v 10 mesicich si pomalu zacni zvykat, ze nebude. Treba jednu noc v tydnu nezapnout...

  • gluzka20.5.2018 23:16

    To asi záleží i na vývoji dítěte. Kluky mám předčasně, první ve 34.týdnu a monitor měl do konce 10.měsíce, protože se od 8.měsíce začal stavět a už dlouho neměl žádnou příhodu a nebyl za celý rok nemocný, dala jsem ho pryč. Druhý syn má 5měsíců a stále ho má a taky spíš počkám na to, jak se bude vyvíjet. Pro mě je to taky taková psychická "berlička", že je v pořádku, kterou manžel moc nechápe, ale já mu musím dokola vysvětlovat, že sice má malý své blicí období skoro za sebou, ale ta jsitota ve mně pořád není, že bych mu monitor sebrala.

  • trinetka21.5.2018 7:48

    S první sem ho používala přes rok, teď s druhým máme už jen půjčený, také na půl roku, ale máme půjčeno z porodky a po prvním půl roce lze prodlužovat už jen po měsících.. Ale v tvém případě bych to do roka prubla.. Já neměla s žádným prcek poplach a přesto raději do toho roka ano, kor, když má za sebou předčasný příchod na svět..

  • Veronika3221.5.2018 7:49

    U dcery jsme dávali do roku a 3 měsíců, to jsme ji přesouvali do vlastního pokoje, tak jsem alespoň byla klidná a nemusela ji chodit kontrolovat zda dýchá nebo ne. Syn to bude mít přibližně stejně, jen do pokojíku půjde dřív

  • marketaj21.5.2018 7:56

    U prvniho jsem pouzivala asi pul roku, resp pul roku byl v postylce. Nejdriv jsem pouzivala porad a postupne jen treba po ockovani.
    U druheho asi dva mesice....stejne vetsinu casu je u nas v posteli.
    Pokud ti to da jistotu, tak si to prodluž nebo ho ted zkus přestat pouzivat pravidelně a uvidis, jestli si uz zvyknes na chybejici blikani.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 705 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist