Do kdy je možné provést interrupci pokud je dítě postižené?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #362733 21.7.2016 6:34

Ahoj těžko se o tom mluví nechci nic přivolat ale jdu na velký screening a genetiku začátkem srpna ,to budu ale už 12+par dnu tak myslíte ze kdyby mi našly něco špatného ze by dítě bylo postizene tak ze mužů jít na potrat i tak?? Děkuji

  • 21.07.2016 12:20:05 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 21.07.2016 12:20:05 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • z důvodu postižení dítěte je možné provádět potrat do pozdější doby. potrat je možné provést i po pozitivním triple testu ve 20tt.

  • Ahoj, pokud zjistí, že jsou vývojové vady je na tobě rozhodnutí zda potrat nebo ne. Pokud ano genetik vystaví svolení s uměle vyvolaným potratem, který musi podepsat oba rodiče..já tak rodila ve 21tt.

  • Ahoj. Přeju Ti, aby Ti ten screening dobře dopadl, ale chtěla bych Tě upozornit, že tyhle metody nikdy nejsou 100% spolehlivé a stává se někdy, že vyjde že je dítě postižené, ale potom je ve skutečnosti úplně zdravé. Jsou to taky metody, které nejsou bez rizika, ale to samozřejmě záleží na Tobě, jestli to podstoupíš nebo ne. Kdyby se náhodou nedej Bože stalo, že miminku zjistí nějaké postižení, tak bych na potrat určitě nechodila, a nejen kvůli tomu, že to může být nepravidvý výsledek, i postižené dítě si zaslouží narodit se a žít :-) Samozřejmě se nemusíš cítit na to, abys vychovávala postižené dítě, ne každý na to má, ale můžeš ho dát k adopci nebo do ústavu, to je přece pořád lepší než potrat, smrt... Každý člověk si zaslouží žít, i když je nemocný, a i život postižených stojí za to, mnozí z nich jsou šťastní, vděční že můžou žít a můžou být v určitém smyslu obohacující pro své okolí. Já bych taky chtěla jednou pracovat s postiženými, až dostuduju :-)
    Každopádně Ti ale přeju, aby se Ti narodilo zdravé miminko a přinášelo Ti hodně radosti :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist