Do jakého věku dáváte dítěti UM??

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27297 31.8.2011 21:30

Chtěla jsem se vás zeptat, do kdy jste dávali vašim dětičkám sunar?? Moje starší dcera ho vůbec nepoznala (kojila jsem ji do 2 let) a mladší je od roka na sunaru a moc jí chutná :-D

Děkuji všem za hezké příspěvky :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • maly ma pres dva roky a davam mu um dokud bude chtit... precu mu to jen tak neseberu.... ma to vitaminy a urcite to neskodi....

  • Já kojila dceru jen 10 měsíců, pak jsem musela s kojením skončit a dcera přešla na Sunar. Letos v květnu jí byly 3 roky a dávám jí pořád UM /Sunar 24 jahodový asi 230 ml za den/. Normální mlíko nechce, ani kakao, ani Frapko, jakž takž sní jogurty a tvrdý nebo polotvrdý sýr. Tavený sýry taky madam nebaští. Zítra jde poprvý do školky, kéž by jí tam naučili pít mlíko...

  • Zrovna řeším podobné dilema. Malému budou za měsíc dva roky. Lékařka mi říkala, že dítě do dvou let potřebuje minimálně 0,5 litru kvalitního mléka denně. Takže mu ráno a večer dávám Nutrilon 3. A říkám si, že je na to tak zvyklý, je to prostě rituál, že mu za měsíc začneme kupovat i Nutrilon 4. Sice ten půl litr za den už nevypije, ráno si dá tak decku, někdy více a večer jak kdy. Spíše jsem přemýšlela, jestli po tom děti třeba zbytečně netloustnou, nebo tak. Malý je hodně aktivní, tak asi by neměl být problém :o)

  • Ahoj, já UM skončila dávat někdy po čtvrtém roce, hodně záleží myslím na okolnostech-jak velkou součást jídelníčku UM tvoří a jak je vyvážený jídelníček..Dcera žila takřka do dvou let jen z UM mléka-prakticky nic nejedla, pak postupně zčala jíst a když nastoupila do školky, tak začala jíst ještě lépe, takže jsem skončila s podáním, až když jsem vděla, že z jídla už má šanci dostat to, co potřebuje.
    Jinak starší je kojen do tří let a také UM vůbec nepoznal a nadále mléko, ani ochucené nepije a myslím, že je to tak v pořádku, prostě mléko nepotřebuje..Nejmladší rok a půl stále kojím, UM také nezná.
    Myslím, že u prostřední, kde kojení prostě selhalo (jako dvojice jsme si asi nějak nesedli nebo nevím proč), jsem potřebovala mít pocit, že pro ni udělám také to nejlepší, co dát můžu, když kojení není možné a UM považuji rozhodně za lepší variantu, než klasické, neupravené navíc nezakysané mléko.

  • Maki8931.8.2011 22:32

    Ahoj děti jestě nemám,ale máma bráchovi dávala sunar až do 7 - 8 let :-D.Doktorka ji řekla,že mu ho může dávat,když mu chutná.

  • Ahoj holky, já vím, že vám doktoři říkají, jak dítě mít mlíko musí a jak je prospěšný a kolik obsahuje vápníku.. ale.. víte taky , že všechny průmyslově vyrobené mléčné výrobky z kravskýho mlíka(kam patří i UM) taky zahleňujou a dělaj tak např na sliznicích živnou půdu pro bakterie a viry.. kasejn se nikdy v lidském těle nerozloží a vznikají tak pomaloučku ložiska usazenin..
    Lidský dítě potřebuje mlíko, ale mateřský a to minimálně do dvou let. UM se to nikdy nenahradí.A pokud se mluví o vápníku z mléka, tak to je s prominutím pěkná kravina, je mnoho jiných potravin , které obsahují vápník a ostatní minerály.
    Já osobně bych mateřské mléko nahradila mlékem obilným..(které se vaří z celozrnného obií, luštěniny a moř.řasy).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist