Dítě - zubař - zkušenost

Otázku položila: JanaRad 28.9.2012 7:42

Holky, prosím o váš názor. Můj syn má 6,5 roku a je hrozný bojínek, co se lékařů týče. Minulý týden ve čtvrtek byl u naší dětské zubařky na prohlídku a s bolavým zoubkem. Zubařka je starší a protivná, pořád se na synka zlobila, že kňourá. Ale kaz měl opravdu velký a určitě hodně bolelo vrtání. Nakonec mu jen dala vložku a zalepila. Od té doby měl syn bolesti hlavy, což jsem do souvislosti se zubem nedávala. Nakonec včera odpoledne dorazil z venku domů s pláčem, že ho to hrozně bolí, měl i teplotu. Dostala Nurofen sirup a konečně mě napadlo mrknout na zlobivý zub. A klouček tam měl zánět jako prase!!! Dáseň celá rudá a nateklá a k tomu i viditelný bílý hnis. Museli jsme na pohotovost, nejbližší pro nás (Rychvald u Karviné) byla Ostrava. Po čekání 2,5 hodiny jsme konečně přišli na řadu a mé obavy, abychom nenarazili na naštvaného zubaře se ukázaly liché. Byla tam mlaďounká zubařka, ohromně šikovná a hlavně HODNÁ!!! Se synem se úplně v klidu bavila, všechno mu vysvětlovala a nakonec zoubek vytrhla. Krve jako z prasete (právě kvůli zánětu)!!! Syn sice trochu plakal, ale jinak byl hrozně statečný.
A teď k otázce - chodily byste s dětmi dále k protivné dětské zubařce, nebo při protížích jeli x km daleko k zubařce, která je moc hodná? Zatím jsem teda nezjišťovala, zda bere děti, nebo zda vůbec bere pacienty. Ale už předem je mi zle z toho, až zase půjdu k té naší "řeznici".....
Cesta trvala asi půl hodiny tam a půl hodiny zpět a největší problém je právě ta dálka - nepracuji a nemám peníze na benzín. Busmo bychom návštěvou sice super zubařky strávili celý den!!!

Tak vám holky moc děkuju za rady. I s manželem jsme se dohodli, že co nejdříve zavolám milé zubařce z pohotovosti a pokusím se ji uprosit, aby syna přijala mezi své pacienty. Pokud mi vezme všechny tři děti, bude to paráda. Až zavolám, dát zde vědět, jak jsem dopadla.
Ale k té "řeznici" dětské zubařce už s dětmi nejdu!

Dneska jsem volala té moc hodné zubařce a zázrak!!! Syna mi vezme - o dcerách jsme mluvit nestačily, jakmile jsem sestřičce povídala o zubu letícím přes ordinaci, tak se smála a dr si na mého synka ihned vzpomněla. Sestra sice říkala, že paní dokrotka nebere, ale syna vzala a je i objednaný na ten druhý kazík.
Na té prohlídce se domluvím, zda by bylo možné, aby vzala i holčičky.
Holky, mám takovou radost, že mi kluka vzala!!!!! Sice vůbec nevím, jak se k ní dostanu, ale nějak to zvládnu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já jezdím ke své zubařce 30 km daleko a synka jsem u ní už taky registrovala a tak na prevenci jezdíme společně. Zabere to sice víc času, ale zase paní doktorku známe a jsme spokojení. Jinak dětkých zubařů máme u nás ve městě několik a taky prý dobré, ale většinou si děti rodiče registrují u svých zubařů. Známí mají mentálně postiženého syna a jezdí s ním k zubaři 100 km daleko, protože je to mladý zubař, co to i s takovými dětmi velice dobře umí, tak se jim to za ten klid a pohodu vyplatí.

  • Martasek8928.9.2012 7:47

    Kam chodíte k zubařce? Bydlíme kousek od sebe a naše zubařka je třeba super, ale pokud k ní nechodí rodiče, nebere děti. Ale u nás ve městě si taky chválili, nebo kolem ve městech, tak bych raději zkusila změnit. Já sama jsem na zubaře dost vybíravá a už tak jsem se bála změny, když jsem se přestěhovala. Naštěstí je zubařka opět super :)

  • Ahoj, podle toho co pises, urcite bych deti radsi prehlasila k jinemu doktorovi. Prece jenom k zubari nechodite tydne, takze jednou za cas bych den u zubare prezila, nez aby mi za nejakou dobu deti plakaly strachem tam jit a vypestovali si treba nejaky blok. :)

  • NECHODILA bych k takové motyce ani náhodou !!!!!!!!!

  • ahoj, no tak já mám takovou zubařku, tak nechci aby k ní chodil můj roční syn. Už stačí, že mě zničila zuby, byla jsem tam se zubem v červenci a musím tam znovu, zub neuvěřitelně reaguje na studený a takhle jsem postupně přišla o nerv u jiného zubu. TAkže hledám pro syna jinou, snad najdu není to tu taky jednoduchý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist