Dilema jestli si nechat druhé dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56217 3.2.2013 13:48

Ahojky,
je mi 27let a mám už krásného 4letého syna.Ale trápí mě teď,že mám finanční problémy (já vím kdo je nemá v dnešní době) a čekám dítě (32tt) s klukem,který využil jen toho že jsem byla pod obraz-aby si mě přivázal k sobě.Neboť jsem bacule od přírody tak těhotenství jsem zjistila už pokročilém stadiu.Po pár měsících mi oznámil,že se na tatínka ještě nehodí a ať to dám pryč to dítě,že mu je jedno co sním bude.A vzal moje i mého syna věci a vrátil se zpět k rodičům.Já jsem byla nucena se vrátit k mému tátovi se synem.A dává mi sežrat vše za 27let co jsem kdy udělala atd.Docela dost mě tím deptá ale nejhorší je,že si nenechá nic vysvětlit a furt si mele to svoje.A pak se mi diví,že chci dát to druhé pryč-no,chci to je asi hodně přehnaný výraz.Ale úpřímně ty hormony,ta psychika co do mě hučí otec a to vše kolem mi dávají otázky typu: zda to zvládnu ty 2děti,zda to 2dítě budu mít ráda-neboť na jeho otce mám po tom všem aversi atd. Ale zase vím,že dřív nebo později by ve mě hlodalo zda je mimčo v pořádku atd. TÍMTO BYCH SE CHTĚLA ZEPTAT ZDA MÁ TAKY NĚJAKÁ TAKOVÉ DILEMA či otázky.:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    moc dobře tě chápu.
    Zkus si spočítat, jestli bys sama zvládla uplatit nějaký podnájem, klidně malý- sama s dítkem a miminkem stačí i 1+kk... aspoň bys nemusela poslouchat tátu a cítila by ses samostatnější.
    S otcem dítěte bych řešila zapsání do rodného listu, abys měla nárok na výživné pro miminko.
    A co se týká lásky k dítěti, tak neboooj.. to jsou teď jen hormony. Obě budeš milovat úplně stejně a nebudeš koukat na to, jakého má otce...

  • Souhlasím, snaž se vypadnout s dětmi od táty, klidně něco maličkého. Prozatím to stačí a věčně sama nebudeš, do budoucnosti si pořídíš něco většího. :) A hlavně získat nějaké peníze i od otce dítěte... Není to lehké, ale neboj, na světě neexistuje větší láska, než láska matky k dítěti. :)

  • Ahoj, docela dobrou variantou jsou i obecní byty, kde bývá nájem podstatně nižší, ale jak psaly holky výš, určitě bych se být tebou poohlédla po něčem, co bys zvládla sama utáhnout. A pak taky na můžeš zajít na sociálku, tam by ti mohli poradit, na jaké přídavky bys mohla mít nárok (na bydlení, dítě, ...). Nenech se nikým deptat! Nepomůže ti to s psychikou a navíc to tak dlouhodobě nejde vydržet. Pevné nervy a hodně štěstí přeji. :-)

  • pokud budeš bydlet někde v podnájmu, budeš mít nárok na příspěvek na bydlení. A dítko budeš mít ráda i přes to co je jeho otec zač. Já ex a bio otce svého syna ze srdce nenávidím, ale syna toho miluju ze všeho nejvíc ať už má otce jakéhokoliv (nakonec jsem mu toho otce já sama vybrala a můžu nadávat akorát tak sama sobě). Po porodu začni řešit alimenty, můžeš zkusit i výživné neprovdané matky (pokud otec pracuje a ty doložíš svoje výdaje, tak se budeš mít dva roky zas o něco málo líp). Zajdi se zeptat na OSPOD v místě bydliště, možná ti nabídnou i nějaký sociáloní byt, u nás v obci je dokonce i městem spravovaná ubytovna pro matky v nouzi, kde je za pár korun ubytují, sice je to asi jen jeden větší pokoj, kuchyňka a sprcháč, ale i to na čas stačí a sociálka ti nemůže říct, že je dítě v nevhodných podmínkách. Na OSPOD by ti měli i pomoct sepsat případná podání na soud, to vše zdarma.

  • jako první variantu bych viděla azylový dům pro matky s dětma, aby jsi se mohla osamostatnit a odejít od otce, který tvoji nelehkou situaci ještě zhoršuje. a potom budeš mít více času a možností jak a kde hledat nějaké samostatné bydlení.
    určitě bych si nechala potvrdit od otce dítěte uznání otcovství, nebo to vyřešit soudně. měla by jsi potom nárok nejen na alimenty na dítě, ale i na nějaké peníze na výbavičku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist