Diagnostika pleti - nová kosmetika pomoc !

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411909 22.6.2020 23:03

Ahoj, dnes jsem nečekaně zavítala do lekarny kde teď probíhá na jejich kartičku zdarma diagnostika pleti přístrojem, a plus sezení s dermoporadkyní. Šla jsem do toho, jelikož mám sice pleť víceméně v pohodě, ale trápí mě to, že jsem právě doposud netušila jaky typ mám, a co mi na ní sedne, mám totiž problém s tvorbou takových pidi midi pupínků, v kterých většinou není žádná náplň, jen takový pupínečky, v závěru to pak vypadá jako bych byla osypaná. Nejvíc tedy na bradě, po stranách, a tváře, ale občas i nos čelo..celkově. A šupinky, začervenání. Přístroj mi tedy ukázal: Suchá pleť, hydratace v normálu, elasticita normál, pigmentové skvrny lehce za normálem, což mám právě to začervenání, akné žádné, to naprosto na nulové hranici, ale póry lehce ano. Když jsem se jí tedy ptala, z čeho mohu mít takový maličký pupinky, že jsem právě nikdy nevděděla, jaký typ mám, že mám a pocit suchou mám i šupinky, ale přitom mám i občas malé pupínky. Řekla mi, že to je právě nejspíš z podráždění a nedostatečné hydratace. Že bych ji měla mít ještě výš, než v normálu u suché pleti, a že na pleť nemám použivat nic, co vysuší, že z toho pak můžu mít ty malé pupínky, zároveň ale můžu mít lehce zacpanou pleť to reagovala když jsem ji řekla, že používám arganový olej. Že se pleť zaplácne, nedýchá, a z toho se mi můžou tvořit taky ty malé pupínky. Celkově mám pleť citlivější. Doporučila mi mycí gel, nebo vodu na odličení a čištění, na suchou nebo smíšenou ale citlivou pleť,i krém. Říkala, že si mám kosmetiku vybírat v sekci smíšená zároveň citlivá pleť, ale mám si pořídit i peeling nebo masku na občasné hlubší vyčištění. Místo oleje lehčí hydratační krém, že je u mě hlavně důležitá pořádná hydratace, a zklidnění, nejlépe tedy taky odličovací gel, který napěním v rukou a nebudu pleť dřít tamponky. Poté mi doporučila doplňky stravy zinek, selen, vitamín E, betakaroten který se přemění v A nebo co..apod. Prostě hodně instrukcí. Je pravdou, že sama cítím a už nějakou dobu vnímám že mám pleť suchou a citlivou, pupínky co se mi tvoří normální akné nejsou, takže jsem věděla, víceméně, co a jak a dnes se mi to potvrdilo. Chci se teď zeptat, nějaké doporučení co tedy na mou pleť používat? Ta poradkyně mi doporučila krémy a odličovače od Urriage z lékarny, ale to víte, jeden krém za 400 něco, apod. a pak člověku nemusí sednout že jo. Takže jsem ještě uvažovala, jestli není nějaka levnější alternativa, vůbec nevím, kvůli složení atd. Tak kdyby jste někdo měli doporučení na značku a produkty nějaké kosmetiky, případně klidně i tu z lekarny, třeba tu Urriage..když nebude jiná cesta tak za to ty peníze dám...chci mít konečně na 100% krásnou pleť :-) Nemám do ní daleko, jen to chce změnit tu správnou péči, no. :-) |Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mozna kdyby jsi dala i na predchozi nazory a netrvala bysis porad jen na tom slavnem arganovem oleji, nasla bys dalsi moznosti.... :-) :-D

  • Arganový olej nehydratuje. Dávať si ho na vlhkú pleť pomáha, ale predsalen krém má vyšľahané molekuly tak, že sa hydratácia aj olejové zložky lepšie vstrebú do pleti. Nakoniec preto pleť po dlhšom používaní čistého oleja dopadne ako tá tvoja.
    Na upokojenie pleti je vhodné používať termálnu vodu. Z biokozmetiky je dnes veľký výber značiek, moja pleť si najviac chváli značku Dulcia (slovenská) a Equilibra (talianska). Všeobecne mnohé značky vedia poskytnúť aj vzorky, tá kozmetička ich určite tiež mala plno na rozdávanie...

  • bestie23.6.2020 9:15

    Já už dlouho používám českou kosmetiku Ryor. Mají spoustu řad, ze kterých si musí vybrat každý. Já mám nejradši "výživný krém s přírodními oleji", ale zkoušela jsem i pivní řadu, konopou nebo arganovou a vždy spokojenost.

  • uriage používám - nakupuji většinou když mají v dr. max akci 1+1, pak je to cenově v pohodě (platíš jen dražší výrobek). Občas mají jiné akce na e-shopu a jiné v prodejnách. Jinak pokud chci nový produkt, vždy jsem dostala dost vzorků na to abych zjistila zda mé pleti vyhovuje.

  • macicekkajik23.6.2020 20:10

    Pošlu ti odkaz na krémy z folly.cz, kde nakupuji přírodní kosmetiku a jsem s ní naprosto spokojené. Krémy žádné nepoužívám, tak nemohu doporučit. Třeba si tam vybereš. Bohužel, přírodní krémy jsou dost drahé, ale jsou tam i relativně finančně dostupné.
    https://www.folly.cz/24h-pece/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist