Deprese, nervy a stres

Otázku položila: Anonymní uživatelka #72625 4.11.2012 19:16

Ahoj,
většinou mám deprese, ve škole nervy a stres. Neumím jej překonat a často to dopadá tím způsobem, že padnu do velké deprese a občas to končí sebepoškozením. K psycholožce se mi opravdu nechce = špatné zkušenosti. Nemáte nějaké rady? Prosííím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, každý se ze stresu odreagovává nějakým způsobem (někdo alkoholem či kouřením, někdo si jde zaběhat atd.), jen je škoda když je to způsob (jako třeba alkohol či sebepoškozování) kterým si člověk ještě víc ubližuje a ještě víc se ničí. Asi bych na tvém místě zašla k psychologovi, k nějaké jinému, lepšímu (když máš špatnou zkušenost).
    Můj přítel v minulosti trpěl taky depresemi a párkrát si sáhnul opravdu až na dno a neměl daleko od sebevraždy. Ale odborná pomoc psychologa mu pomohla a nyní už je několik let v pohodě a když má občas stres a necítí se psychicky úplně OK, tak si sice tzv. "dá do těla" ale tentokrát jinak - vybije to ze sebe sportem a třeba si jde zaběhat (až do vyčerpání) nebo si dá pořádnou pěší tůru nebo dělá kliky (pomalu až do padnutí). Prostě cvičí dokud ho nebolí celé tělo, takže si ubližuje, ale zdravě a prospěšně. Takhle se fyzicky vyčerpá, čímž si zmírní tu psychickou bolest (a zároveň si u toho báječně pročistí hlavu, načerpá kyslík a udělá něco pro své zdraví a pro svou figuru - kterou má mimochodem díky tomu dost dobrou, a má skvělou kondici).

  • psycholog? to je už na psychiatra- bez urážky. jde tady o vážnou věc- pochybuji, že někdo jiný ti pomůže.

  • Všichni psychologové nejsou stejní, můžeš jít k jinému. Ví to někdo dospělý (máma, táta)?

  • Souhlasím s 70807.A určitě vyhledat odborníka.Není normální si ubližovat,ani když má člověk těžká období.Sebepoškozování je psychické onemocnění.Deprese-samopoškozování.Samopoškozování-deprese.Začarovaný kruh.S tím člověk sám nepřestane.Kdo tvrdí že ano,lže sám sobě.Není to totiž záležitost,která jde ovlivnit vulí.Vule je oslabená,vlivem onemocnění.Já onemocněla depresivní poruchou a než jsem vyhledala odborníka,myslela jsem si,že to překonám sama.Pomocí léku,jsem se srovnala až do doléčení a následného vysazení.

  • Ahojky, za chvíli mi bude 18 a řekla bych že vím o čem mluvíš, taky mám ze školy strašné nervy a stres, občas se propadnu hluboko do depresí. Minulý rok jsem neustále brečela až jsem šla za psychologem, no ta paní mě nepomohla, vůbec se o mě nezajmala, odcházela jsem od ní ještě ve větší depce, než jsem k ní šla, tak jsem to ukončila. Víš, přijde mi, že i ty si prostě chceš postěžovat ale ve skutečnosti nechceš nic dělat, no možná se budeš vymlouvat že NEMŮŽEŠ. Já na tom byla stejně, ale to jsou kecy. Vždycky můžeš, vždy je možnost a ať už jsi prožila cokoli a můžu tě ujistit, že já si taky prožila svoje a nebylo to málo, tak to můžeš změnit. Přestaň žít minulostí, pusť ji z hlavy, odpusť. Se sebepoškozováním přestaň, budeš litovat a budeš si připadat ošklivá a stydět se za své jizvy. Já taky odmítám léky a psychiatra, no pokud jsi na tom opravdu zle, tak za ním běž, třeba si spolu popovídáte a něco pořešíte, nemusí jít hned o léky. A homeopatika klidně vyzkoušej, neublíží ti. Pokud je problém v současnosti, tak to jde taky řešit a né že ne. Změň školu, nebo se na to vykašli a nestresuj se. To je těžko radit, když toho o tobě vím tak málo. Moc ráda bych ti pomohla, třeba jen abych tě vyslechla, je to těžké jestli se nemáš komu vyzpovídat, ono to někdy hodně pomůže. Myslím, že bych tě pochopila. :) Kdyžtak mi můžeš napsat zprávu. Víš, chce to na sobě pracovat, všechno jde když se chce.

  • Monika556529.2. 20:44

    Dobrý den, chci vám říct, že nejste sama. Hodně lidí se potýká s podobnými problémy a je v pořádku cítit se tak, jak se cítíte. Je důležité hledat způsoby, jak se s tím vyrovnat. Já si na tyhle potíže kupuji na internetových stránkách https://www.adamkrupa.cz/ kupuji Krupa Kratom. Je to přírodní doplněk stravy, který mi pomáhá zvládat úzkost, únavu a dodává mi potřebnou energii. Doufám, že najdete svůj vlastní způsob.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist