Deprese

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269071 30.3.2020 22:20

Ahoj holky, jdu se sem spíš vypsat, nemůžu teď mluvit s psycholozkou,tak je to hrůza, už ať tohle období skonci. Jdu k věci. Už od puberty mě trápí endogenní deprese, v 18 letech jsem to teprve začala řešit s psychiatrem a začala užívat spoustu léků. Bylo to se mnou jak na houpačce, začátky s antidepresivy byly šílený, bylo mi hrozně zle, zvracela jsem, klepaly se mi ruce (což mám doteď), pak mi bylo všechno jedno, pak jsem si to vyčítala, přicházeli úzkosti, který se zhoršovaly a vracely. Po 2 letech docela tvrdý práce sama na sobě, po spoustě terapií, meditace... jsem spolu s doktorkou vysadila antidepresiva. Nechala jsem si jen léky na spaní a na úzkosti, bez kterých se neobejdu, bohužel. Teď jsem asi 3 měsíce bez antidepresiv a mam pocit, že bych je zase potřebovala. Moje stavy se začínají zase zhoršovat, deprese se vracejí v plné parádě a o uzkostech ani nemluvím, myšlenky na neziti chodí velmi často. Vůbec nevím, co mám dělat. Mam zase začít brát antidepresiva? Byla jsme tak šťastná, že jsem se jich zbavila, nechci na to zase najíždět, ale když nebude jiná cesta...
Myslíte si, že se člověk muze z depresí úplně vyléčit nebo je to už součást "mě" ?
Děkuji za přečtení a za odpověď. Držte se.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Já po ukončení těhotenství trpěla stavy, že jsem měla vztek....všechno mě vytacelo, byla jsem nervni , v nejhorším jsem pociťovala velkou agresivitu,kdy jsem neměla daleko k tomu ji nechat vyplout ven. Brala jsem vitamin, tritico na spaní. Pak to odeznělo. A nic jsem nebrala. Jenže pak přišla zpráva v dalším tehu ,dle 1 screen.spatne testy..takže se to u mne zase spustilo( naštěstí vše v pořádku) takže zase prášky. Teď jsem přes rok bez nich. Ale napětí pocituji zase. Zjistila jsem,že u mne je spouštěčem velký stres. Takže asi to v člověku zůstává. Kamarádka trpěla přímo depresí...vím že 2 x brala antidepresiva ale teď je už 6 let bez nich a co říkala,tak zatím stále vše v pořádku.
    Určitě bych stav konzultovala aspoň po telefonu a pokud je potřeba opět brát antidepresiva,tak bych je začala brát ...nechtěla bych se dostat zase do toho nejhoršího stavu. Osobně teď také čekám ,jestli zase budu muset začít brát něco na uklidnění nebo jestli to zvládnu bez nich.

  • tak tato situace je náročná i pro zdravé lidi, natož pro lidi s psychickými problémy.
    tvoje psycholožka nenabízí konzultace alespon po skypu? myslím, že v této době by to mohlo být poměrně dobrým řešením.
    vyléčit se určitě dá, ale jde o to, zda je to jen zklidněné a nepřijdou stresující podněty, nebo úplně vyléčené, což se pozná až po delší době. a 3 měsíce jsou poměrně krátká doba kdy jsi bez AD - vysazovala jsi je předpokládám postupně snižujícími se dávkami. ta doba kdy je nebereš je příliš krátká a problém by mohl nastat i bez aktuálni těžké situace, která pro všechny je.
    v tuto chvíli bych se alespon k minimálnímu dávkování vrátila, protože ti to pomůže a znovu zkusila vysadit až po nějaké době-zklidnění celé situace.

  • Kourilova13.5.2021 9:24

    Když jsem byla mladší, tak jsem si myslela, že si lidé deprese jen vymýšlejí aby je někdo litoval. Pak jsem je poznala na vlastní kůži a nejedná se o nic pěkného. Vždy jsem se to však snažila zvládnout sama. Když mi je opravdu nejhůř, tak mám doma v zásobě kratom https://kratomlevne.cz/ , který mě dokáže uklidnit a udělat mi dobrou náladu. Dobře působí také proti úzkosti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist