Denní režim

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49024 21.12.2011 16:43

Od kdy jste učily mimča dennímu režimu a v kolik je ukládáte ke spánku večer ? Jak u vás tak probíhá den, co vše děláte denně, co sem tam a hlavně, držíte vždy čas přesně ? Za jak dlouho se dítka režimu podřidily ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dodržovala jsem režim hned od samého počátku, co jsem přišla z porodnice. Resp. ty první týdny byly o tom, že jsem malého ve stejný čas koupala a po koupeli kojila. Zbytek dne byl rozložen dle jeho spánku. Jinak jsem s ním chodila pravidelně na procházky dopoledne i odpoledne. Postupem věku se začal režim maličko měnit. Takže ke koupání přibylo pravidelné spaní dopoledne a po obědě. Pak už jenom spaní po obědě. Co se týče jídla, řeším časově jenom oběd a večeři, snídani dle toho, v kolik vstane. Malému jsou teď dva. Když u nás byla po narození malého naše dětská lékařka, řekla mi, ať dodržuji rituály, že je děti milují, protože jim dodávají jistostu a pocit bezpečí. Myslím si, že by dítě režim mít mělo. Je to důležité pro budoucí život. Neumím si představit, že syn nebude mít žádný režim a za deset měsíců půjde do mateřské školy. Bylo by to pak peklo pro něj i pro nás. Takže jsem zastáncem režimu. Ne drilu, ale ručité pravidelnosti. U nás to fajn funguje, ne samozřejmě vždycky, a jsme spokojení všichni.

  • Mi budeme mit tri mesice. Pres den se to toci vetsinou kolem prcka, papame po trech hod a pokazde vstava jinak. Samo kdyz spi a nekde jsme tak nepotrebuje jist i 5hod. Ale kdyz mame koupani co dva dny, tak se snazim koupat, masirovat, papat a spat. U jidla uz ztlumuju TV a zhasinam a spinkame celou noc. Ja si myslim, ze kdyz nekdo chce pevny rezim at ho ma. Nekdo nechce zadny a pokud nekomu vyhovuje stredni cesta tak proc ne. Chapu te ze je to spise o pohodli, ja teprve budu malemu davat papat, protoze mi v osm na půl hodky vytuhl a rano mi zase vydrzi spat dyl a nevidim na tom nic spatneho. ALe je fakt jak uz tu kdosi psal, ze nez pujdeme do skolky tak se budem muset naucit spavat driv,ale taky myslim, ze jak dite zacne chodit, ze bude samo unavene a tudiz se mu bude chtit spat driv nez jako malinkate.

  • Mému malému teprve byli 4 měsíce, přes den se snažím podřizovat jemu a jeho potřebám, málo mi přes den spí a hlavně v kočárku, moc toho přes den neudělám. ale hodně brzo jsme zavedli pravidelné koupání v půl sedmé, pak ho nakojím a pak jde spinkat, myslím, že rituály miminkům vyhovují a našemu taky, někdy usne sám, někdy u prsa, prostě je to zůzný, ale takhle nám to vyhovuje, když jsme po očkování a nekoupeme, tak je to znát, je zmatenej a nemohl usnout. ale přes den se přizpůsobuji jeho únavě.

  • začali jsme kolem třech měsíců dávat do postýlky v sedm, předtím obleču pyžamko, nakojím, zazpívám a jde se spát. nechávám ho tam samotného a někdy usne hned, jindy si trosku povida, nekdy poplakava. kdyz nechce spinkat a place tak tam chodim a davam mu plinecku, pohladim a on nakonec usne, nikdy to netrva dyl nez pul hodiny. prosli jsme si peknou krizi, ptz usnul a pak zacal rvat, takze znova uspavat a tak. ve sve postylce spi chvilku, treba do desiti nebo do pulnoci a pak si ho beru do postele, ptz porad kojim a nebavim me vstavat. ted jsme zacali davat prikrmy, takze kolem poledne dostava zeleninu a navecer kolem seste kasicku. jinak spi vetsinou 2x za den, snazim aby to bylo nejak ve stejnou hodinu ale to mi moc nejde. souhlasim s prvosenkou ze rezim je pro deti dulezity na nasem miminu je to videt ze je na nervy kdyz ho z toho vytrhneme.

  • tak nám budou 4 měsíce, a teď už jí snad skoro pořád stejně většinou i přes den, odpoledne chodíme pravidelně každý den do kočárku kde spí nejdýl třeba i 4hodiny, jinak přes den doma spí tak pul hodiny, koupání bylo většinou kolem 7 a pak kojení a v 8 ž byl spánek, ted se nám to dva dny posunulo ,že jsme papaly až kolem 8 a chodit šla kolem pul 9 a dneska jsem to zase udělala tak že v 8 už šla po koupání spát. Spíme ráno do 5-6 pak se najíme a zase spí tak do 9-10.
    Jinak přes den už potřebuje aby se něčím zabavila takže po jídle si vždy hrajeme a je tak tu hoduinu vzhuru pak na 30minut usne a po probuzení většinou ještě těch 30 minut vyrží a pak je zase jídlo.

  • My máme přesně měsíc a režim máme už od příchodu z porodnice. V půl 7 malou koupeme, pak se nají a do postýlky. Přes den je to podle malé, akorát, pokuď je třeba 2 hodiny vzhůru (to s ní chodím po bytě, vykládám ji a hraju si s ní) a pak usne tak ji budím na jídlo (aby co 3 hodiny jedla).

  • No malí je sou už čtyry roky nikdy sem nedodržovala nic přesně (neměla sem na to nějak čas). Malá mi teď chodí spát pravidelně odpoledna a v sedm večer. Jako menší mi spala celou noc. Podle průzkumu psychologů se tvrdí že děti co vyrostou na přesným režimu se neumějí virovnat s těžkýma situacema co kařdýho v životě počká páč sou prý zviklí na svůj režim a když jim ho někdo nějak překazí nemuí to zvládnout :-( nevím co je na tom pravdy ale vím že u druhý co se nám má narodit to budu dělat stejně. Sestry syn je přesným režimu od narození a když někam musejí jet a on proste nejde spát nebo nedostanej nejíst je to teror řve v kuse a stáke se úplně šíleně. Ale je to individuální každé dítě si zviká prostě na něco jiného :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 541 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist