Dceřin partner je v opilosti agresivní, jak jí pomoci?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179111 12.6.2017 18:34

Prosím o radu. Přítel od mé dcery když pije je agresivní a výbušný. Před dvěma dny jsem se dozvěděla, že ji několikrát vyhodil z domu a spala u kamarádky mělo dojíti k fyzickému napadení.Sama mi přiznala že se před ním i zamkla v ložnici. Prosila jsem ji ať se vrátí domů ona však nechce, že ho má ráda. Vůbec nevím co mám dělat mám o ni hrozný strach

má teprve 19let.

  • 13.06.2017 13:37:56 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 13.06.2017 13:37:56 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co otec dcery? Kdyby naši dceři někdo ublížil, tak by ho manžel asi zabil a dceru zamknul u nás doma.
    Já bych ji teda za každou cenu odvedla od něj...:-(

  • zrzulka to musí být pro matku hodně těžké, taky bych se bála :-(.
    Pokud je jí 19 let, je již zodpovědná sama za sebe a nelze ji přivléct násilím. Zkusila bych se obrátit na Rosu - stránky jsou zde http://rosa-os.cz/.
    Jsou tam informace o domácícm násilí, jak se projevuje a jaké jsou možnosti pomoci v rámci rodiny a přátel. Důležité je, aby k Tobě neztratila důvěru, aby věděla, že jsi na její straně, ať se děje, co se děje....

  • Ahoj, já na jednu stranu rozumím vaši dceři, ale nejlepší by pro ni bylo jej opustit, dokud se jí nic nestalo. Ono se to možná nezdá, ale domácí násilí je fakt odporná věc jak po fyzické stránce, tak po psychické a mluvím z vlastní zkušenosti. Jsem třetí osoba v tomhle, když se naši hádají doma a nakonec přijde i na rvaní. Děje se to u nás už několik let a chvilku se mají rádi, pak chvilku to vypadá takhle, takže vím, jak se musíte cítit vy, když o ni máte strach. A jelikož na vlastní oči vídám, co to je, doporučuju, aby fakt odešla. Mamka má kamarádku, kterou manžel bije. Naše babička zase žije s chlapem, který ji vyhrožuje a obírá ji o peníze. O své mamce už jsem psala. Taky to zažívá má kamarádka, které se rodiče taky bijí a to má osmi letou sestru. Proto, když jsem viděla, jak se ke mě choval můj kluk (byl agresivní, výbušný, sprostý, obviňoval mě a chytal mě pevně za ruce) hned jsem se rozhodla skončit. Tohle s prominutím vždycky vede k nějaké formě násilí a i když jsem ho taky měla strašně ráda (byli jsme spolu 2 roky), nikdo nestojí za to, aby se někdo nechal bít nebo psychicky ubližovat. Vím, jak se to na mě podepsalo. Tohle nesmí brát na lehkou váhu. Doufám, že to vaši dceři takhle vysvětlíte, protože i když to možná chvíli bude bolet, že bude od něj, bude nakonec ráda. Opravdu vím, co to dělá s lidmi i když jsou jenom přihlížející. Držím palce, aby to vaše dcera pochopila.

  • Pomoc se nedá, bohužel. Buďto s ním zůstane a protrpí si s ním vše možné, donutí ho aby nepil, a nebo odejde.
    Odejít je kolikrát ale hodně těžké, řekla bych, že těžší než několik ran... U ní je možná tak výhoda, že nemají děti. Takže problém by měla řešit dřív než ty děti budou.
    Měli jsme alkoholika v rodině...
    Švagr byl alkoholik, trvalo 10 let, kdy jsme všichni trpěli jeho teror a chlast... a napadání, které končilo několika pokusu i o sebevraždu.
    Naštěstí nyní už několik let (4 roky) máme klid, švagr začal šlapat jak hodinky, a na chlast se nepodívá, a konečně je je to pořádný chlap od rodiny.

  • slunickoL14.6.2017 15:43

    Dejte jí přečíst knížku Svobodní, i když za mřížemi. Můžete zkusit říct nebo najít informace o domácím násilí na internetu a pak poslat. Zároveň však nezapomeňte vyjádřit svou podporu, ať se rozhodne jakkoliv. Sama si zjistěte co nejvíc a buďte připravená. Není dobré na ni tlačit, to se sekne. Určitě na to přijde, ale musí k tomu dojít sama - tedy s pomocí, ale musí to pochopit a chtít odejít. A i potom bych se měla na pozoru, od násilníka nikdy nevíte, co udělá.

  • Když nechce,tak nechce.Je dospělá a je to její život,ale moc nechápu,co ženy vede k tomu,že zůstávají v takovém vztahu. Normální ženská,když jednou dostane,tak vztah ukončí "(láska neláska)" ...

  • Bohužel jestli dcera nebude chtít sama pomoc tak jí nepomůžete...V tomhle jsou některé ženy hrozně snadno zmanipulovatelné

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist