Dáváte teď děti do školky, když jste doma?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272086 26.10.2020 14:07

Milé maminky, zajímalo by mě, jestli v současné situaci dáváte svoje děti do školky, i když jste doma např. jako já na rodičáku s mladším. Mám doma předškoláka, takže tento školní rok má školku povinnou. Minulý týden jsem ho nechala doma, protože trošku posmrkával. Teď jsou prázdniny, ale už jsem přemýšlela, jestli ho vůbec po prázdninách posílat, když jsou ty čísla teď tak šílená :( Po dnešku si říkám ještě více, že bych ho raději nechávala doma. Ráno nám psali ze školky, že je školka v karanténě, protože mají pozitivní učitelku. Všechny děti, které minulý týden chodili, musí automaticky taky do karantény, což se nás díky bohu netýká. Ale kdo ví, co bude dál :(
Mimochodem můžu ho vůbec nechat jen tak doma, když má tu povinnou předškolní docházku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack27.10.2020 12:24

    Já syna - taky předškoláka - do školky dávám. Teď jsou teda prázdniny (ale i tak školka funguje), jedna učitelka ze dvou je taky nemocná, ale stejně mají poloprázdnou třídu (cca 8 dětí z 25).
    Stejně za chvilku školky zavřou, takže ho chci nechat užít si děti a nějaký školkový režim co nejdéle.
    Dlouhou (a nepovinnou) odmlku blbě snáší, i když by se mu to zpočátku asi líbilo, ale návrat zpět po dlouhé době by nemusel dobře snášet.
    Když školka funguje, proč toho nevyužít? 🤷‍♀️

  • caaat29.10.2020 11:00

    Právě jsem to taky řešila. Mám holky ve druhé třídě a předškolačku. Manžel je dlouhodobě na nemocenské, takže hlídání mám. A dokud neotevřou školy, tak bude i ta mladší doma. V naší školce už covid byl, byla zavřená 14 dní, 4 učitelky a minimálně 2 děti nakažené. Připadá mi to zbytečné ji cpát do kolektivu, když navíc tyto malé děti na sebe prskají, nemají ještě natrénované základní hyg. návyky. Zdravé dítě mi vyváží tu absenci sociálního kontaktu.

  • Dáváme. Jednak - malý je teď v období, kdy potřebuje bodyguarda 24 hodin denně, takže když jsou doma oba, nedokážu starší věnovat tolik času, kolik bych chtěla a kolik by potřebovala, jednak tu dlouhodobou izolaci na jaře nenesla moc dobře a já počítám, že tak jako tak za chvíli zavřou i školky, tak ji chci nechat užít si děti dokud to jde. Nevím, co přesně Vás na číslech děsí - osobně opatření vnímám jako potřebná k tomu, aby se udržel zdravotnický systém, ale virová nálož v populaci je tak velká, že si nedělám iluze, že by se nám toto onemocnění vyhnulo. Je ale pravda, že dcera chodí do soukromé školky a dětí tam je relativně málo (aktuálně asi 8). Jinak , u nás je to tak, že ji musím omlouvat, ale klidně můžu napsat rodinné důvody na tři týdny a nikdo to neřeší.

  • Jitinka26.10.2020 22:10

    Ahoj, jsem učitelka v MŠ. Predskolaci mají sice povinné vzdelavani, takže by měli chodit. Ale v současné situaci to nikdo neřeší. Naopak učitelky jsou radši, když deti, které mohou být doma, doma jsou. Protože spousta učitelů je v karanténě nebo nemocni a ostatní učitelky musí pracovat za ně. Když je méně deti, tak se třídy dají spojit a lépe se nemocna ucitelka vykryvaji. Když jsou plné třídy, pracuje učitelka obě směny i za kolegyni. A samozřejmě je tam vysoké riziko nákazy. U takhle malých dětí se nedají uhlídat rozestupy, nemají rousky atd. Já osobně, kdybych nechodila do práce, tak svoje děti teď do školky taky nedávám.

  • terryk27.10.2020 13:17

    Ne. Od středy mám děti doma a čekáme, jak se situace vyvine v dalších dnech. S návratem počítáme prozatím od pondělí 2.11.

  • sisterrys27.10.2020 13:33

    Jsem na mateřské, takže si to mohu dovolit. Starší syn byl letos pouze 14 dní, pak byl nachlazený, pak jsem byla v karanténě, pak zas nachlazený, ale v té době už bych ho asi neposlala. Teď ani omylem. A dobře jsem udělala, ve školce teď mají covid.
    I v březnu jsem ho přestala do školky dávat ještě před uzavřením škol. Na tom jaře, to bylo dost náročné, ale teď si to celkem užíváme.

  • JancaxD28.10.2020 11:57

    Ja jsem taky doma a malá do školky chodi. Nebudu blazen matka a aby sedela doma kdyz může být tam a hrat si s dětma. Děti potřebují sociální komunikaci a když vše jen ku...ví tak alespoň takhle se to dítě pěkně zabaví.

  • kdyby byla dcera o rok starší, tak pěkně šupajdí do školky, byť bych byla doma ..... ona je dost sociální tvor a jak delší dobu nevidí jiný děti, tak je z toho nešťastná .... a to má jen dva roky

  • Veronika3230.10.2020 8:16

    Ano,dcerka i syn chodí, tento týden mají prázdniny,ale od pondělí jdou,pokud nebude školka zavřená.nevidím důvod proč by nechodili.ven chodíme, nejsme zavřený doma.kdyby byly zavřený tak budou muset k psychologovi včetně mě, potřebují kamarády a upřímně i učitelky než rodiče. Všude jinde jsou otevřený školky i školy.

  • Kdybych měla školkove dítě,do školky by chodilo,proč jako ne?! Nechápu z čeho se pořád lidí hroutí a bojí,vše je přehnané a taková to izolace,že někdo nedává dítě do školky i pro děti školní co musí být doma je to daleko horší a nechápu,že takové dopady nikdo nevidí a řeší se nějaký pos...covid :O= ne a není to o zdraví,to byste ty děti museli mít doma zavřený celý rok.No a jestli někdo doporučuje jako že ucitelka,že to je lepší aby děti nechodily,jistě...brat 100% platu za hovno by se líbilo každému a ještě budou řvát,že mají málo peněz,hnus :O= děti do škol a školkové dál at chodí,víc netreba říct,už se lidi vzpamatujte a přestaňte být vys....škodíte sobě i těm dětem bohužel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist