Cysta na vaječníku

Otázku položila: Petra12345 8.12.2023 16:44

Zdravím! Moc prosím o rady a zkušenosti. Už dlouhou dobu řešíme s gynekologem moje cysty na vaječníku. Nyní mi v nemocnici "konečně" řekli, že tu jednu vyoperují. Bohužel pan doktor to nechal být a už má 5cm, takže mi sdělil, že to možná nepůjde laparoskopicky (pokusí se,ale nic neslibuje). No a mně dnes dopadla super práce s nástupem buď od ledna (v případě odkladu operace) nebo od 1.února. Jenže já mám termín operace 12.1.24. Je tu někdo, kdo podstoupil takový zákrok? Na rekonvalescenci bych měla cca tři týdny. Je možné za tak krátký čas nastoupit do fyzicky nenáročné práce? 😔 nebo byste operaci raději odložily. Předem děkuji za názory

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já měla jednu 3 Cm, doktorka mi předepsala Norethisteron 3x denně na 10 dní, na kontrole po 2 měsících už bylo vše v pořádku. Asi záleží co to je za cystu- ta moje byla pravděpodobně z neproběhlé ovulace. Nicméně i tak jsem potom chodila často na kontrolu na ultrazvuk, dr. Měla strach abych neměla rakovinu vaječníku, protože jsem kvůli tomu krvácela mimo cyklus.

  • Já to absolvovala 2x na obou vaječnících, také byly velké a laparoskopicky to šlo. Po prvním zákroku jsem byla po týdnu úplně v pořádku, jako bych na žádné operaci nebyla. Po tom druhém to trvalo trošku déle, ale do 3 týdnů jsem určitě také byla v pohodě. Nejlepší samozřejmě bude zeptat se přímo svého lékaře.

  • Byla jsem v létě na odstranění obou vejcovodů, laparoskopicky, po dvou dnech mě pustili z nemocnice, další cca 3 dny jsem doma hodně odpočívala, ale pak už jsem byla OK, modřiny mi slezly někdy kolem toho týdne po operaci. Byla jsem doma 3 týdny, ale to už jen proto, že to byla v životě moje první pracovní neschopnost, tak jsem si ji chtěla užít :) Ale nemám fyzicky náročnou práci. Možná, že na tahání nějakých těžkých balíků (nebo co je fyzicky náročná práce ?) bych se asi necítila ani po 3 týdnech. Ale záleží na druhu práce..

  • měla sem cysty na obou vaječnících. na tom jednom 54x30mm. na druhém menší. jedna se střídavě vracela, druhá spíš rostla. nakonec se to zvládlo jen pomocí opakované vyvolávačky, když nedorazila menstruace. pro mně lepší varianta než nemocnice a operace, i když to by, dle mojí Dr, hrozilo až by ta cysta byla fakt velká.
    sledovala mně pravidelně každý měsíc uzv a cysty nebyly hormonálně aktivní, zbytek po neprasklém folikulu. ale bránily menstruaci. hlavně ta větší.
    určitě bych se ale o tom poradila s lékařem. ale 3 týdny na zotavení jsou dostatečně dlouhá doba. jen mám obavu, co na to řeknouv nové práci. ne každému zaměstnavateli se bude líbit, že brzy po nástupu pracovník, cos e sotva zaučuje, odejde na 3 týdny na neschopenku.

  • Ahoj omlouvam se předem že píši takto. Nejde mi soukromě. Stalo se ti nekdy ze si krvacela nebo spinila mimo cyklus s těma cystama? Dekuji za odpověď

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist