Cvičení zumby s velkou nadváhou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402840 26.1.2020 23:06

Zdravím,

Obracím se na vás s dotazem, zda je velkým problémem cvičit zumbu pokud mám velkou nadváhu?
Pokud nebudu brát v potaz třeba mnou nenáviděné tělesné výchovy, tak jsem proti pohybu nikdy neměla velký odpor. Ovšem s nástupem na střední a psychickými problémy, jsem se přestala hýbat a mé stravovací návyky taky nebyly nějak slibné. Ve výsledku jsem během 4 let nabrala přes 30 kilo. Žádné zdravotní problémy naštěstí zatím nemám.
Ráda bych do svého života opět zařadila pohyb stejně jako lepší zdravější stravování. Dost přemýšlím o zumbě. Však se říká, aby si člověk našel něco, co ho bude bavit. Zumbu jsem zkusila před více jak rokem s kamarádkou a docela mě bavila, i přesto že mi to vůbec nešlo a po první písničce už jsem chtěla přestat, jak ze mě tekl pot.
Co myslíte? Je to dobrý nápad nebo bych měla se zumbou spíše začít později, abych nezatížila klouby? Přemýšlela jsem i o aquaaerobicu, ale nevim zda by mi pomohl při shazování kil. Navíc blízké kurzy nabízí sice 3 lekce za týden ale permanentka je možná zakoupit pouze na 1 určitý den v týdnu.
Předem moc děkuji za veškeré komentáře.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsem jen laik, ale asi kdybych měla velkou nadváhu, zašla bych se poradit buď s praktickým lékařem nebo fyzioterapeutem. Možná je lepší prvně začít pod vedením odborníka, který tě naučit správně se hýbat a pak už budeš i sama vědět, co ano a co ne.

    Držím ti palce.

  • Já se také přikloním k variantě poradit se s odborníkem. Jinak bych doporučila zajít si za někým kdo ti pomůže s úpravou jídelníčku.

  • taky se kloním k variantě nejdříve lehčí pohyb - ony i procházky v rychlejším tempu udělají svoje - získá se kondice, tělo se utuží a pak nebudeš mít pocit že vyplivneš po prvních 5 minutách.
    zaměřila bych se i na jídelníček. strava je víc než půlka úspěchu. pokud jíš nevhodně, tak se můžeš dřít na zumbě jak chceš a výsledek nebude tak znát. a pokud máš tak velkou nadváhu, tak to, že to není na kloubech aktuálně cítit neznamená, že to nemůže být cítit jakmile se začneš více hýbat.
    a upřímně - flákat to cvičení je pak o tom, že nebude mít skoro žádný efekt. ty cviky jsou takové, aby tělo bylo v určité zátěži a pro tebe jako netrénovanou to může být už příliš.

  • Nejdřív bych začala s úpravou jídelníčku, možná už jenom tím půjdou nějaký kila dolů :) Přidala bych chůzi, procházky. Čerstvý vzduch jenom prospěje a asi by ses divila, co dokáže obyčejná chůze. Rada odborníka asi nebude špatný nápad, pokud máš větší nadváhu. Základem je ale zdravá strava a někdy pomůže jenom ta spolu s obyčejným chozením na procházky. :) Pak bys mohla přidat nějaký náročnější pohyby. Jinak zumba za mě není špatná, ale neznám nikoho, kdo by jejím cvičení zhubl. Sama jsem ji pár let cvičila a šlo opravdu jenom o to, že jsem měla pohyb.

  • Tak ja ťa naopak podporím, prečo by si mala začínať s prechádzkami keď chceš zumbu, ešte by ťa to otrávilo, že musíš čakať. Ja som chodila na brušné tance s rôznymi ženami, aj dôchodkyňami s nadváhou a som si istá, že tiež nezačínali najprv prechádzkami, aby mohli tancovať. Kĺby ničia úplne iné cviky. Dôležité je sa riadne rozvičiť a po cvičení riadne ponaťahovať... Mimochodom ja som si rýchlochôdzou zničila pätu na nohe (ostroha plus vážny zápal plantárnej šľachy) a to nemám ani 50 kg.
    Jedálniček je dobré odkonzultovať s odborníkom, ale pohyb má byť radosť v prvom rade.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist