Co s přítelem který má problémy s drogami?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #334669 9.1.2016 19:58

Nevím si rady s přítelem kterého jsem se pokoušela vyhodit z bytu jelikož jeho chování doma je něco jako psychycký teror... Začal užívat drogy a nyní dělá různé potíže. Myslím že má problém sám ze sebou a potřeboval by se nějak léčit. Pořád něco slibuje ale hodně se změnil. Někdy mu vůbec nerozumím. Má velmi střídavé nálady a dokonce se pokoušel zabít,občas mi tím i vyhrožuje. Bez nás prý nemá smysl žít,tím myslí i naše dítě. Ale já už takto nemůžu dál. On je někdy hodný,pomáhá,nosí pro nás překvapení,jindy křičí,tříská,vyhrožuje a naopak odnáší věci z domu. Nikdy nevím v jakém rozpoložení bude. Připadám si hrozně omezena,neustále ve stresu a podobně. On má přitom pocity podobné. Chtěla bych aby se odstěhoval,jenže nemá kam jít a na ulici by neměl zůstávat. Je dokonce skoro bez příjmů. Možná bych ho přesvědčila na nějakou komunitu či podobné léčení ale nevím kde tak narychlo něco domluvit. A také bychom spíše chtěli nějakou anonimitu. Pokud někdo víte o nějaké radě atd prosím pomozte mi. Děkuji

  • 09.01.2016 22:07:31 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám zkušenost... Bohužel špatnou.
    Můj ex byl taky drogově závislý, jak píšeš ty. Střídavé nálady, kradl, vyhrožoval, hádal se, vyhrožoval sebevraždou, kradl mi peníze, pak to zaslo tak daleko, kdy mě i bil. Sebrala jsem se i se synem a odešla. Už jsem se nikdy nevrátila. Když vyhrožoval sebevraždou, tak jsem ignorovala. Říká se, že pokud to chce někdo udělat, tak o tom nemluví. Nikdy si nic neudělal. Drogově závislý je stále, už 5let. A je to víceméně bezdomovec. Jestli mi ho je líto? Ani trochu.

    Upřímně - takový člověk musí chtít hlavně sám. Pokud nechce a nemá dostatečně silnou vůli, nikdy nepřestane. Tihle lidi jsou nemocní a psychiku mají velmi často v háji.
    Pokud přítel chce přestat, může nastoupit na léčení. Ovšem kdykoli může odejít a obavám se, že pokud začne mít abstaky a že je mít bude, tak tam jen tak nezůstane. Nepises o jaké drogy se jedná, ale tipuju pervitin? Dle popisu chování, asi se tak chová v době abstaku a když má dávku je milius. To by sedělo...

    Chce to si sednout, promluvit si, určit si pravidla a začít jednat. Tohle je cesta do pekla a narovinu ti říkám že ti nebude a nebudeš mít vůbec jednoduché... Moc ti ale držím palce ať se tahle situace vyřeší a pokud přítel chce, tak držím palce i jemu ať to zvládne.

    A rada na závěr - nenech se citově vydírat... Drz se!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist