Co přesně je pokus o znásilnění?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338664 22.10.2018 1:20

Ahoj, bude to znít asi trochu divně, ale jako co se definuje pokus o znásilnění? Jistě, ono to slovní spojení mluví dost jasně, ale kdy je to tohle a ne jen třeba nějaké nedorozumění, jestli chápete? Třeba může být pokus o znásilnění nebo rovnou znásilnění, když se jedná o vašeho partnera, přesto, že s ním spát nechcete? Nebo se jedná jen o nějakou osobu, se kterou nemáte žádný vztah (jako přítel s přítelkyní nebo manželé)?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to přesně naopak - znásilnění se nejčastěji dopouští ti nejbližší - úplně nejčastěji partner, event. rodinný příbuzný či někdo blízký (kamarád, známý) oběti. Proto velká část znásilnění zůstane nenahlášena. Takže i pokud jsi ke styku nucena partnerem, klasifikuje se to úplně stejně jako znásilnění, jako kdyby Tě znásilnil někdo cizí v parku.

  • Rekla bych ze to je kterakoliv osoba ktera te nasilne nuti k sexu. Nebude to nejspis formou premlouvani ale spíš cestou fyzickeho nasili. Tak to chapu ja.

  • stupidiack22.10.2018 9:43

    Kdokoliv, kdo tě nutí do sexu (sex z tvé strany není dobrovolný) je znásilnění. Dokonce ani nemusí dojít k pohlavnímu styku, za znásilnění je považováno i osahávání a jiné obtěžování.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist