Co nejíst v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #345854 28.3.2021 12:26

Ahoj, potřebuji poradit, co vlastně v těhotenství můžu a nemůžu jíst. Jsem těhotná poprvé a trochu se v tom všem ztrácím. Ty základy jako syrové maso a vajíčka. Žádný kofein, kouření a alkohol jasně. Ale třeba bylinky? Dřív jsem je v kuchyni používala hodně. A teď nevím, jestli můžu třeba celer a petržel? Vývar a tak. Nebo nevíte, kde by to bylo opravdu přehledně uvedeno? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk28.3.2021 13:49

    Syrové maso a vejce bych vynechala, nebo nějaké extra dávky bylinek. Míněno jako týden pít tři šálky denně cekoholi. Ale jinak bych extra neřešila. Ani to kafe si člověk nemusí extra upirat, když nejede bomby. My kámoše lékař řekl, že s mírou kůže just cokoli. I z těch ne úplně zdravých nebo prospěšných potravin.

  • Bylinky jsou asi v poho:) Jedině pak kopr nebo šalvěj při kojení vadí.. Jinak bych se vyhla třeba syrovým vajíčkům a masu, jak píšeš. Jinak jsem jedla také všechno - třeba i grilovaný hermelín, občas nivu atak.. Spíš se má dávat bacha na obyčejný léky - spreje do nosů, apod. Ale to by měli poradit v lékárně, když upozorníte na těhotenství :)

  • Jedla jsem taky všechno co jim normálně.

  • Souhlasím, že všeho s mírou a jak už píšete sama tak tepelně neupravené maso, nebo tepelně neupravené vejce a také prý plísnové sýry kvůli listerii (ale každý říká něco jiného - nám to tehd nedoporučovali v předporodním kurzu).
    S kofeinem bych byla opatrná, s nikotinem a dalšími návykovými látkami také.
    Prostě zdravé jídlo a pití.
    Pokud Vám to chutná, tak s mírou si klidně dejte.
    Já nikdy dříve nemohla pít pomerančový džus, a než jsem tušila, že jsem těhotná, tak jsem měla na něj děsnou chuť, pak mi bylo vysvětleno, že tělo si řekne co potřebuje a v pomeranč. džusu je prý hodně kyseliny listové a ujížděla jsem na špenátu. :)
    Tak držím palce ať je všechno v pořádku a brzy se dočkáte krásného zdravého uzlíčku.

  • Ahoj, já osobně v tomto případě doporučuji přečíst knihu od Emily Oster Těhotenství bez strašáků. Aktuálně to mám rozečtené a je to opravdu zajímavé čtivo, především v prvním těhotenství, kdy je vše nové a nezažité :)) Kniha je založená na reálných výzkumech a pod.. třeba sklenička vína týdně k večeři vůbec nevadí a kofein také ne, pokud jsi na něj zvyklá, klidně si jedno kafčo denně dát můžeš :)) hodně zdraví

  • Jedla jsem vse, i jedno kafe jsem si dala za den a mam dve zdravy holk ;-), k tem bylinkam... Asi nesnks kilo majoranky nebo bazalky na posezeni, ta spetka fakt nikomu a nicemu neublizi, taky nepij litry bylinkovyho caje ale z jednohi salku se to nepotenti :-) to stejne celer mrkev apod, kdyz nesnis pet kilo Za hodinu, tak se fakt nic neatane kdyz si das trochu :-) .... Nejlepsi je drzet se hesla, vseho s mirou :-)

  • Donina29.3.2021 14:08

    Všechno s mírou, ono to poznáš co pro tebe bude ok a po čem ne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist