Co nás čeká s malým dítětem?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #209240 18.2.2018 22:15

Ahoj, dceři jsou dva měsíce a já bych letos měla končit vysokou školu. Plánovala jsem si o rok odložit studium, ale někdo mi říkal, že lepší to už nebude, že radši ať zkusím státnice udělat letos dokud malá nechodí a mám relativně klid. Jenže když tady čtu ty vaše dotazy o několikaměsíčních dětech, jak jim rostou zoubky, jak nechtějí spát, a kdoví co ještě... tak si říkám, že to nemůžu přežít a do toho ještě dodělat školu.. Tak se chci zeptat na vaše názory, kdy bude lepší tu školu dodělat, jestli letos (pravděpodobně státnice v září tj. bude jí 9 měsíců) a nebo za rok?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já dodělala VŠ s miminkem. Je to opravdu lepší, dokud je co nejmenší a vydrží bez mámy, protože většinu dne spí nebo jen tak kouká do stropu. :D
    Malou jsem nikam neodložila, přes pár přednášek ji hlídala moje mamka, normálně jsem plně kojila, ani jsem neodsávala.
    Jo, zoubky rostou, párkrát měla teplotu, asi jednou jsem zrušila školu a zůstala s ní doma. Jinak je to těžší teď, když jí jsou dva, furt za mnou běhá, máma, máma, všude leze, takže jsme pořád u ní, aby se jí nic nestalo.
    Takže v klidu, zvládneš to. :)

  • Dodelej skolu, co nejdriv to pujde. Z okoli vim, ze jakmile skolu odlozis, uz se zpatky nevratis.

  • sisterrys19.2.2018 9:01

    Nemám tedy zkušenost studia s malým dítětem, ale čím je dítě menší, tím víc času máš a vše je jednodušší. Dítě ještě přes den dost spí. V těch 9 měsících ještě 2x denně. Dítě kolem roku a půl už jednou a vůbec nemusí být pravidlem, že v noci spí líp než to mimčo. Pokud máš strach z problémů se spánkem, koukni na knihu Každé dítě může klidně spát, jsou tam rady, jak tomu předejít. Kniha se dá stáhnout z netu.
    Pokud máš denní studium, domluv si individuální, abys nemusela do školy na každou výuku.
    Věřím, že to zvládneš ;-) A při nejhorším, studium jde přerušit kdykoli, nejen na začátku semestru.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist