Co na svědění kůže v těhu?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34177 1.2.2012 11:20

Jsem 16+0tt a začaly mě svědit kotníky a lýtka, máte s tím zkušenosti, co na to? díky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodně to říct v poradně, aby se vyloučilo, že to není problém s játry. Teď si nemůžu vzpomenout, jak se tomu v těhotenství říká. Jeden z projevů je svědění, hlavně nohou.

  • nemáš třeba víc vysušenou kůži? ta by mohla svědit.

  • Co pitný režim ? Dodržuješ ? Já to měla z málo pití, také mě svěděla kůže. Nebo nejsou otoky taky kolem těch kotníků ?

  • ahojky, já cca před 14 dny řešila svědění skoro po celém těle. Nyní jsem v 17.tt. Byla jsem z toho úplně neštastná, protože nohy jsem měla úplně rozškrábané a postupně se mi přidala jakoby krupička po celém těle. Původně jsem si také myslela, že mám jen moc suchou pokožku a tak jsem se to snažila promastit, ale to mi vůbec nepomohlo, zašla jsem si na kožní, tam mi dr. řekla, že to může být těhotenská vyrážka nebo alergie z jídla nebo na nějaký přípravek. Nikdy jsem ale na nic alergická nebyla. Podotýkám, že mi to také začalo pouze svěděním nohou bez jakékoliv krupičky. Přestala jsem tedy na týden jíst kyselejší ovoce, pomeranče a tak, v lékárně si zkusila koupit tekutý pudr, ten v těhotenství můžeme bez omezení. Řekla jsem si, že když promaštění nepomáhá, tak zkusíme opak a pomohlo to. Dr. mi sice napsala locoid, ale to je kortikoid, prý se v těhotenství od 4. měsíce může, ale i tak jsme se bála. V poradně mi zároveň vzali krev, naštestí těhotenskou vyrážku vyloučili a tak mažu dál jen tekutý pudr a pomáhá to, krásně chladí. Zkus třeba nejdříve promastit nějakým olejíčkem a když by se Ti to třeba zhoršilo nebo to nepomohlo, zajdi si k dr pro radu:-)Radím včas, já to nechala zajít dál a nohy mám tak rozškrábané, že se to bude hojit hodně dlouho a tím jak jsem zkoušela všechno možné, tak mi pak zřejmě vyskákala ta krupička, jak jsme v těhotenství citlivější.
    Přeju hodně štěstí, ať je to opravdu jen vysušení a nemusíš řešit co já:-)

  • Ahoj mam uplne stejny problem, jsem ve 13 týdnu, zacala me silene svedit kuze, at se namazu nebo ne, moc to nepomaha, vcera mi taky zacala takova krupicka, tak to v patek reknu lekari, nevedela jsem, ze muze byt nejaka tehu vyrážka. Tohle byla dobrá diskuze i pro mě, tak děkuji:)

  • Maki891.2.2012 23:52

    Ahoj mám též stejný problém a jsem ve 26tt.Nevěděla jsem,že je nějaká těhotenská vyrážka:-o.Jakmile mně to svědí,tak si to škrábu a někdy mám rozdrábané nohy:-(.Je fakt,že jsem to měla i před těhu - asi mám suchou pokožku.Zajdu si teda do lékárny a radši koupím tekutý pudr:-):-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist