Co na oslavu ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45418 2.9.2011 13:28

Zítra máme vítání občánků a manžel má zrovna narozeniny, takže pak bude hned rodinná sešlost, takže uděláme nějaké chuťovky. Co byste mi poradily za rychlovky, co udělat ? Asi jednohubky a chlebíčky, že ?

Tak nakonec vyhrály klasické jednohubky a banánové :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já si na jednohubky a chlebíčky moc nepotrpím.. U nás se těší oblibě tzv. "šneci" - lískové těsto ve vnitř vlastně s čímkoliv, co tě napadne (u nás potřu kečupem, poskládám šunku, sýr a posypu kořením, nejčastěji grilovacím), pak se to zamotá a nakrájí na kolečka, pomaže rozšlehaným vajíčkem (můžem posypat třeba kmínem, sezamem) - naprosto dle fantazie. :)

  • Ahoj, já docela oslavuji úspěch s vaječnou tlačenkou, kterou dávám na plátky veky. Recept je na sáčku se želatinou na vaječnou tlačenku. Obdobně se dělá i tlačenka salámová.

  • Verousek892.9.2011 15:45

    My sice chlebíčky děláme, ale jednohubky jsou u nás oblíbenější. Většinou improvizuji, ale u nás mají velký úspěch klasické česnekové jednohubky, pak děláme šneky, jak psala Klarka963 (akorát já tam nedávám koření). Nebo mám ráda sýrové a šunkové miniroládky se smetanovým krémem (třeba z pomazánkového másla nebo termizovaného sýra) a můžeš to zkombinovat s čímkoliv chceš(třeba papriky, vajíčka, niva). Hodně dělám třeba na oslavu s přáteli k pivu mini topinky se směsí, zapečené se sýrem. Nebo tyto slané košíčky, recept mám z kuchařské pohotovosti: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/57-slane-kosicky-se-smetanovou-pomazankou/

  • ahoj, mě nejrychlejší přijdou jednohubky nebo šneci - dá se do nich dát cokoli. Jednohubky dělám s česnekonou pom., šunkovou (mazací sýr nebo pom máslo rozmix. s šunkou - klidně i obyč.) a těď hodně dělám nivovou pom a nahoru dávám hroznové víno. Šneky - zakys. smetanu smíchám s mazacím sýrem a přidám osmahlou červenou cibuli.

  • u nás ze slaného jsou oblíbené i tenké párky zapečené v listovém těstě..a na chlebíčky nedáme dopustit na namáznutí na "sloní žrádlo". Pěknou oslavu!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist