Co mám vlastně jíst v těhotenství?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371100 22.4.2017 21:50

Ahoj, jsem v prvním trimestru těhotenství a nějak nevím, co vlastně mám jíst. Kvůli listerioze nesmím: plýsňové a zrající sýry, uzeniny, majonézu, paštiky. Pak taky nemůžu smažené, játra, vitamín A. Ale co teda vlastně můžu? Ještě abych přijala dostatek bílkovin, když si maso nedávám každý den...? Uveďte mi prosím příklady jídel, co si třeba můžu dát k obědu/večeři a jsou v pohodě, třeba si je dáváte, máte je rádi. Díky moc, nějak mi docházejí nápady a z některých zdravých jídel, jako např. zeleninové saláty, se mi bohužel obrací žaludek :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doporucuju nebláznit 😇

  • terryk23.4.2017 6:25

    Plísňové sýry z pasterizovaného mléka klidně můžeš, jejich jediné úskalí tkví v tom, že podporují růst kvasinek, ke kterým jsou ženy v těhu náchylnější. Uzeniny taky můžeš, když nezhltnes deset deka nekvalitního salámu denně. Takže doporučuji hodit se do klidu a vystříhat se pouze částečně konzumace nezdravých věci typu smaženého, párků, atd. A zcela vynechat syrová vejce a maso.

  • No tak co nejím jsou leda plísnové sýry a paštiky.Jinak jím vše..

  • Já nejedla akorát syrový maso a to i proto, že třeba tatarák maximálně okoštuju. Majonéza, plesnivý sýry, paštiky, to nejsou věci, co člověk jí denně. Všeho s mírou. Jezte, co vám chutě dovolí, až budete kojit, tak tehdy začne ta správná selekce. Každá druhá potravina miminko nadýmá a to už si rozmyslíte dát si česnekovou pomazánku a riskovat probdělou noc. Já měla u první dcery chutě na přesnídávky, ovoce, zeleninu, naopak mi přestala chutnat čokoláda. U druhé jsem měla chuť na vyslovené prasárny. Takže ke sváče jsem měla vajíčkový chlebíček a žloutkový věneček téměř denně. Když jsem přestala kojit, tak jsem se netěšila na alkohol, ale na hrachovou kaši. 😁

  • hlavně příliš neplašit a jíst všeho s mírou, samozřejmě spíše zdravější věci. tj. když uzeniny, tak kvalitní šunku, která má více než 90% masa, hodně ovoce, zeleniny apod. Bílkoviny jsou ve spoustě dalších věcí, nejen v mase, takže v tom bych problém neviděla :-)

  • Pozor bych dávala jenom na syrové maso a syrová vejce (třeba spaghetti carbonara, nebo domácí majonéza) a tam bych neriskovala ani kousek, tam to není o míře, tam je to o riziku přítomnosti bakterie. No a jinak zbytek bych nehrotila, tak nějak s mírou a nezbláznit se ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist